Gastronomische reisboeken



 

POKÉ

POKÉ

De auteurs omschrijven "poké" als "een relaxte versie van sushi". Ook hier is verse rauwe vis een zeer belangrijk ingrediënt. Anders, misschien wel handiger, is dat poké opgediend en of gegeten wordt in kommetjes. De auteurs trokken naar Hawaï om meer te leren over dit gerecht en openden vervolgens ... ... Lees meer

BELGIAN BEER TRAILS

BELGIAN BEER TRAILS

De opvallende cover, de inspirerende titel, de vele fraaie foto's bij het doorbladeren en het opzet van deze uitgave geven alvast een uitstekende eerste indruk. Vooral het opzet spreekt aan. Je bezoekt een interessante brouwerij, proeft van de wellicht lekkere bieren en gaat daarna op ontdekkingstoc ... ... Lees meer

DE M IS VAN MEXICAANS

DE M IS VAN MEXICAANS

Genieters allerhande kennen de Mexicaanse keuken al veel langer, maar een grote keuze aan eenvoudige en praktische receptenboeken daarover is er niet. Voor deze uitgave bundelde de auteur een 50-tal recepten uit de gevarieerde gastronomie van dat Latijns-Amerikaanse land. Veelal zijn de recepten een ... ... Lees meer

SICILIË, HEERLIJKE GERECHTEN VAN EEN ITALIAANS EILAND

SICILIË, HEERLIJKE GERECHTEN VAN EEN ITALIAANS EILAND

Sicilië is een heerlijk vakantie-eiland, bedeeld met een lekkere en verrassende keuken. Alleen al een blik op veel gebruikte ingrediënten illustreert het wat afwijkende karakter ervan. Een kijkje in de geschiedenis van het zonnige eiland toont wie daar allemaal over de vloer kwam en wellicht ook gas ... ... Lees meer

CHIMAY

CHIMAY

De heerlijke smaken van de bieren en kazen bereid door de paters Trappisten uit Chimay zijn wijd  en zijd bekend en gewaardeerd. Maar wat als je die bieren en kazen nu eens zou gebruiken als ingrediënten in gerechten allerhande? Dat is zowat de basisgedachte van deze uitgave. Er wordt in diverse keu ... ... Lees meer

NEW PLACES TO BE

NEW PLACES TO BE

Ondanks de Engelstalige titel en ondertitel is voorliggend werk toch een volledig Nederlandstalige uitgave. Ze is een uitvloeisel van de eveneens Nederlandstalige website www.newplacestobe.com. Het boek verzamelt "new places to be" in Vlaanderen en Nederland. De plaatsen die aandacht krijgen situere ... ... Lees meer

HET VERLEDEN OP JE BORD

HET VERLEDEN OP JE BORD

Vaak kijken met verbaasde ogen naar de kennis en kunde van onze voorvaderen. Dat gebeurt in de wereld van techniek en wetenschap, maar evenzeer ook in bijvoorbeeld de gastronomie. Smaken, mogelijkheden en apparatuur waren natuurlijk niet vergelijkbaar met die van heden, maar ik kijk vol verrassing e ... ... Lees meer

DELIRIUM TREMENS

DELIRIUM TREMENS

Een roze olifant is een dier dat normaal alleen maar opduikt in bepaalde hoofden na overconsumptie van alcohol. Datzelfde dier duikt evenwel ook op in het logo van "Delirium Tremens" gebrouwen door Brouwerij Huyghe in Melle, vlakbij Gent. Deze mooi geïllustreerde uitgave verhaalt evenwel over veel m ... ... Lees meer

HET NORDIC KOOKBOEK

HET NORDIC KOOKBOEK

Het aanbod aan kookboeken uit het Hoge Noorden is lang niet zo uitgebreid en verscheiden als dat uit bijvoorbeeld de mediterrane regio; alhoewel de Noordse keuken zeer lekker en gevarieerd is. De beide auteurs van deze fraaie uitgave verzamelden authentieke recepten uit alle Scandinavische landen en ... ... Lees meer

BASISBOEK INDIA

BASISBOEK INDIA

Vooraleer je aan de Indiase keuken begint haal je best enkele extra ingrediënten in huis. Dat is meteen ook waarmee Amandip Uppal haar boek begint: je voorraadkast aanvallen waar nodig. Een aantal specerijen zijn sowieso onmisbaar. Tegelijkertijd krijg de lezer / kookliefhebber ook inzicht in enkele ... ... Lees meer

GRIEKENLAND: HET KOOKBOEK

GRIEKENLAND: HET KOOKBOEK

Voor veel bezoekers aan Griekenland (of Griekse restaurants in eigen land) beperkt de kennis zich tot een aantal populaire gerechten als souvlaki, tzatziki, gyros, de klassieke dolmades met wijnbladeren, etc... en natuurlijk ook ouzo en retsina. De auteur van deze zeer omvangrijke uitgave neemt ons ... ... Lees meer

JAMIE OLIVER'S KERST KOOKBOEK

JAMIE OLIVER'S KERST KOOKBOEK

Zijn er landen waar de Kerst-gastronomie in even hoog aanzien staat als in Groot-Brittannië? Deze uitgave staat bol van de tradities, denk je terecht.  Toch slaagt Jamie Oliver erin om de gerechten te voorzien van een eigen toets en er een aantal nieuwe te bedenken. Zeg nu zelf, wie dacht er enkele ... ... Lees meer

WIJN GENIETEN, ONTDEKKEN, PROEVEN EN BELEVEN IN BELGIË

WIJN GENIETEN, ONTDEKKEN, PROEVEN EN BELEVEN IN BELGIË

Met de groei van de wijnbouw in België werd er daaraan steeds meer aandacht geschonken in publicaties allerhande. In deze uitgave gaat wijnschrijver Filip Salmon een flinke stap verder: hij neemt het volledige Belgische wijngebeuren in ogenschouw. Ja, er is nog aandacht voor een aantal wijnbouwers, ... ... Lees meer

FEEST BIJ ONS

FEEST BIJ ONS

Bij ons (in de provincie Namen) wordt er prettig gefeest en zijn er nogal wat streekproducten die onze culinaire aandacht verdienen. Bekeken vanuit het verre Vlaanderen zijn de feestelijkheden die er met de regelmaat van een klok doorgaan van originele aard. Jammer voor de echte Belgen, maar je kan ... ... Lees meer

PASSIE VOOR THEE

PASSIE VOOR THEE

Veelomvattend, is een term die wel van toepassing is voor de inhoud van dit interessante thee-boek. De auteurs komen uit de thee-wereld en promoten het "echte" theedrinken. Hier dus geen aftreksels die de naam thee oneer aandoen.  Mooi meegenomen ook voor de verkoop van hun boek. Zoals de ondertitel ... ... Lees meer