Gastronomische reisboeken



 

HERBAS

HERBAS

Kruiden en eetbare bloemen, die hij beide zelf kweekt maar ook gaat zoeken in de natuur, vormen het uitgangspunt voor de recepten die David Van Steenkiste hier presenteert. Met deze ingrediënten in je mandje kan je nadenken over hoe ze te verwerken in uiteenlopende recepten. Zowel de ingrediënten al ... ... Lees meer

LOWLANDS BBQ

LOWLANDS BBQ

Natuurlijk moet bbq lekker, gezellig, smaakvol zijn en vol genot. Maar verrassend qua aanbod, dat mag ook best? Heb je bovendien een fervente vuurmeester in de buurt, dan mag die ook graag nog wat show verkopen? De auteur die alle voorgaande "ingrediënten" voorschotelt en combineert noem zich trouwe ... ... Lees meer

PARWANA

PARWANA

Als je al eens mocht genieten van de Afghaanse keuken, dan weet je beslist dat het aanbod zeer gevarieerd, uitgebreid en vooral bijzonder lekker is. Gebeurt dat proeven en genieten bij een familie, dan krijg je er ook nog de verhalen bij. Zo maakten we het mee en dat is ook het concept van deze smak ... ... Lees meer

CHEF TOUB: SNEL ARABISCH

CHEF TOUB: SNEL ARABISCH

Lekker koken, ook Arabisch, dat kan ook wel snel gebeuren. Daarvan probeert Chef Toub ons te overtuigen in woord en beeld met deze uitgave. En met de chronometer bij de hand, als het moet. Deze succesvolle chef kwam al eerder aan bod op deze site met "Chef Toub - Lekker Arabisch". Hij is een van de ... ... Lees meer

DE AARDAPPELETERS

DE AARDAPPELETERS

Tegenwoordig kun je in quasi ieder dorp wel iemand die pizza's verkoopt. Voor moussaka of taco' moet je misschien al een stapje verder gaan. Of anders gezegd, er zijn een aantal gerechten die je, mits wat zoeken, bijna overal kunt vinden in eethuisjes of heuse restaurants. Of dat een goede zaak is, ... ... Lees meer

BUITEN ETEN MET PIETER KOK

BUITEN ETEN MET PIETER KOK

Stijgende temperaturen, buitenbubbels, genieten van het mooie weer, ... er zijn meer dan voldoende goede redenen om vaker buiten te eten. Nu nog lekkere en gevarieerde gerechten op tafel brengen. Waar die tafel staat maakt niet zoveel uit: in de tuin, in een park, in de vrije natuur, op een camping ... ... Lees meer

THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND

THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND

Het eerste Nederlandstalig boek over theeproductie, thee bereiden, proeven en bezoeken van theeplantages. Dat doet Deirdre Deprettere reeds een tiental jaren wereldwijd. Een boeiend verslag van reizen naar klassieke theeproducerende landen zoals India, Sri Lanka, China, Japan, Thailand, Iran, Georgi ... ... Lees meer

KOFFIE STORIES

KOFFIE STORIES

De groeiende aandacht voor de identiteit van koffie reikt veel verder dan smaken en aroma's, zoals voorheen nog te vaak het geval was. De waardering voor koffie bestaat natuurlijk al veel langer, maar die is de voorbije decennia flink toegenomen. Koffie werd meer en meer een drank met een eigen gela ... ... Lees meer

WIJN FESTIJN

WIJN FESTIJN

Daar ben je dan, terug thuis van een mooie reis. Je hebt ter plekke gekochte wijn mee of je wil die nieuwe gerechten die je ontdekt hebt ook thuis wel eens uitproberen. Een probleem dat zich wel vaker stelt: welk gerecht past bij welke wijn? Of omgekeerd, je hebt een heerlijke wijn en wil daarvan ge ... ... Lees meer

DE WERELD IN 80 GLAZEN ROND

DE WERELD IN 80 GLAZEN ROND

Voor iedere drank een eigen glas, vaak zelfs voor elk individueel biertje een specifiek glas: zo zijn we het hier wel gewend. De beide auteurs nemen ons mee op een tocht omheen de wereld aan de hand van bepaalde dranken, elk met hun eigen glas. Je weet uit ervaring dat er over kleuren en smaken kan ... ... Lees meer

DE WERELDSE BAKPLAAT

DE WERELDSE BAKPLAAT

"Croque-monsieur gratin met croissants & parmaham" was het eerste gerecht waarbij mijn vingers halthielden bij het initiële doorbladeren van deze lekkere uitgave. Ik heb al zin. Overigens, ik ontdekte nadien nog veel meer dat de interesse van mijn smaakpapillen opwekte. Ik kijk al uit naar bijvo ... ... Lees meer

AMAZING ASIA

AMAZING ASIA

Van de Aziatische keuken kunnen veel lekkerbekken nooit genoeg weten en vooral proeven. Emma De Thouars, auteur van deze kleurrijke uitgave, behoort beslist tot die mensen. Een jaar door Azië trekken na haar studies droeg er wellicht toe bij dat haar gastronomische voorliefde en smaak nogal stevig o ... ... Lees meer

DISHOOM, LEKKERS UIT BOMBAY

DISHOOM, LEKKERS UIT BOMBAY

Het uitgangspunt van deze gids is een rustige wandeling door het zuidelijke deel van Bombay, waarbij onderweg bijzonder veel haltes zijn waarbij er uitermate lekker te smikkelen valt van de moderne Indiase keuken. Tegelijkertijd zijn het wandelen en smikkelen opgedeeld in dagdelen met telkens de ges ... ... Lees meer

ELZAS

ELZAS

Dat er in de heerlijke landschappen van de Elzas een bijzonder lekkere lokale gastronomie huist wist je ongetwijfeld al. Gastronomische boeken spitsen zich vervolgens graag toe op de recepten uit de plaatselijke keuken. Deze uitgave heeft een extra dimensie, behalve voor de recepten is er hier ook b ... ... Lees meer

CHEF TOUB - LEKKER ARABISCH

CHEF TOUB - LEKKER ARABISCH

Dat de Arabische keuken -uit welk land dan ook- geleidelijk aan een opmars bezig is, is natuurlijk in de eerste plaats te danken aan haar kwaliteiten op vlak van smaak, geur en kleur, maar gastronomen als Mourir Toub spelen daarin ook een belangrijke rol. Steeds meer koks van Arabisch origine tonen ... ... Lees meer