Gastronomische reisboeken



 

KOREA !

KOREA !

Toegegeven, mijn kennis van de Koreaanse keuken is niet van het hoogste niveau. Dus keek ik even in het register van deze uitgave waar ik meer informatie kon vinden over "bibimbap" en ssamjang", die beide in de ondertitel vermeld staan. Helaas, driewerf helaas, daar ontbraken beide. Een correct regi ... ... Lees meer

IN HET WILD GEPLUKT

IN HET WILD GEPLUKT

Landbouwers en aanverwante zijn uitermate belangrijk voor onze voedselvoorziening. Maar het harde -soms ondankbare- werk dat zij verzetten bouwt eigenlijk voort op wat de natuur al millennia lang te bieden heeft. Eigenlijk zouden we natuur kunnen omschrijven als "de Eerste Landbouwer"? Waarom maken ... ... Lees meer

HET GROTE REGIONALE BAKBOEK

HET GROTE REGIONALE BAKBOEK

Noël Cuppens, ambachtelijk bakker op rust, heeft de authentieke recepten die hij in zijn bakkerij gebruikte te boek gesteld.  Meer dan veertig recepten uit zijn rijk bakkersverleden deelt hij nu met zijn voormalige klanten en toekomstige lezers.  Meestal worden artisanale recepten angstvallig bewaar ... ... Lees meer

LA VITA È DOLCE

LA VITA È DOLCE

Misschien wel wat onderbelicht in de Italiaanse keuken, zoals die vaak getoond wordt, zijn de heerlijke zoetigheden. De mama's en de koks in het laarsvormige land weten heus wel meer op tafel te brengen dan pizza's, noedels, osso bucco en consoorten. De rijkdom van de lokale gastronomie vertaalt zic ... ... Lees meer

DE BESTE BRASSERIEËN AAN DE BELGISCHE KUST

DE BESTE BRASSERIEËN AAN DE BELGISCHE KUST

LucBellings, zelf een gerenommeerde chef, ging op bezoek bij een aantal collega's aan de kust en levert commentaar bij de aangeboden gerechten en het reilen en zeilen in de zaak. Niet alleen brasserieën komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook plekken waar je een lekkere pannenkoek voorgeschoteld krijgt ... ... Lees meer

AAN TAFEL MET JOHANN SEBASTIAN BACH

AAN TAFEL MET JOHANN SEBASTIAN BACH

Heel veel is er niet bekend over het privéleven van de grote componist Johannes Sebastian Bach, maar alvast wel dat hij graag en goed at. Hij had een stevige voorkeur voor gerechten uit zijn geboorteregio Thüringen, maar ook gerechten uit andere streken of een glas Rijnwijn ging vlot naar binnen. Me ... ... Lees meer

DE THAISE KEUKEN VAN BOOR RAAN

DE THAISE KEUKEN VAN BOOR RAAN

De Thaise keuken neemt al meerdere decennia een vaste plaats in bij ons horeca-landschap. Thuis zelf die ingrediënten en gerechten bereiden gebeurt met enige aarzeling. De smaken en geuren zijn zo gevarieerd dat amateur-koks en andere liefhebbers twijfelen of het hen wel zal lukken. Deze bijzonder r ... ... Lees meer

FRIES BAKBOEK

FRIES BAKBOEK

Friese tradities en cultuur zijn wat "anders" dan in het overige deel van Nederland. Gelukkig hebben ze behoorlijk wat daarvan bewaard en dat uit zich onder meer ook in de keuken. Henny en Betty Feenstra halen voor deze mooi geïllustreerde uitgaven het beste en lekkerste uit de Friese baktradities n ... ... Lees meer

BELINDA'S HOMEMADE COOKIES

BELINDA'S HOMEMADE COOKIES

Helemaal vanuit Wagga Wagga, diep in het Australische binnenland, verhuisde Belinda MacDonald naar Oostduinkerke aan onze Noordzeekust, maar haar voorliefde voor koekjes allerhande behield ze. Reizend in Azië, Amerika en Europa deed ze nog meer koekjes-inspiratie op, met als eindresultaat dit fraaie ... ... Lees meer

BBQ & OUTDOOR

BBQ & OUTDOOR

De zomer van 2021 was met zijn vele regen niet meteen de meest fantastische om te barbecueën, maar barbecue-liefhebbers geven niet op. Er zijn nog veel mooie dagen in voorraad voor de rest van de tijd. Veel tijd dus ook om de talrijke wat ongewone gerechten in deze stevige uitgave te bestuderen en v ... ... Lees meer

MEDITERRANEO

MEDITERRANEO

Aan de hand van 90 gerechten willen de beide auteurs je helpen om de zuiderse smaken binnen te halen in je keuken en natuurlijk ook aan tafel. Vooral de Balearen en Italië komen hierbij aan bod, maar culinaire uitstapjes naar het Spaanse vasteland zijn eveneens aan de orde. De ontdekkingstocht voert ... ... Lees meer

HERBAS

HERBAS

Kruiden en eetbare bloemen, die hij beide zelf kweekt maar ook gaat zoeken in de natuur, vormen het uitgangspunt voor de recepten die David Van Steenkiste hier presenteert. Met deze ingrediënten in je mandje kan je nadenken over hoe ze te verwerken in uiteenlopende recepten. Zowel de ingrediënten al ... ... Lees meer

LOWLANDS BBQ

LOWLANDS BBQ

Natuurlijk moet bbq lekker, gezellig, smaakvol zijn en vol genot. Maar verrassend qua aanbod, dat mag ook best? Heb je bovendien een fervente vuurmeester in de buurt, dan mag die ook graag nog wat show verkopen? De auteur die alle voorgaande "ingrediënten" voorschotelt en combineert noem zich trouwe ... ... Lees meer

PARWANA

PARWANA

Als je al eens mocht genieten van de Afghaanse keuken, dan weet je beslist dat het aanbod zeer gevarieerd, uitgebreid en vooral bijzonder lekker is. Gebeurt dat proeven en genieten bij een familie, dan krijg je er ook nog de verhalen bij. Zo maakten we het mee en dat is ook het concept van deze smak ... ... Lees meer

CHEF TOUB: SNEL ARABISCH

CHEF TOUB: SNEL ARABISCH

Lekker koken, ook Arabisch, dat kan ook wel snel gebeuren. Daarvan probeert Chef Toub ons te overtuigen in woord en beeld met deze uitgave. En met de chronometer bij de hand, als het moet. Deze succesvolle chef kwam al eerder aan bod op deze site met "Chef Toub - Lekker Arabisch". Hij is een van de ... ... Lees meer