Gastronomische reisboeken



 

AAN TAFEL MET JOHANN SEBASTIAN BACH

AAN TAFEL MET JOHANN SEBASTIAN BACH

Heel veel is er niet bekend over het privéleven van de grote componist Johannes Sebastian Bach, maar alvast wel dat hij graag en goed at. Hij had een stevige voorkeur voor gerechten uit zijn geboorteregio Thüringen, maar ook gerechten uit andere streken of een glas Rijnwijn ging vlot naar binnen. Me ... ... Lees meer

DE THAISE KEUKEN VAN BOOR RAAN

DE THAISE KEUKEN VAN BOOR RAAN

De Thaise keuken neemt al meerdere decennia een vaste plaats in bij ons horeca-landschap. Thuis zelf die ingrediënten en gerechten bereiden gebeurt met enige aarzeling. De smaken en geuren zijn zo gevarieerd dat amateur-koks en andere liefhebbers twijfelen of het hen wel zal lukken. Deze bijzonder r ... ... Lees meer

FRIES BAKBOEK

FRIES BAKBOEK

Friese tradities en cultuur zijn wat "anders" dan in het overige deel van Nederland. Gelukkig hebben ze behoorlijk wat daarvan bewaard en dat uit zich onder meer ook in de keuken. Henny en Betty Feenstra halen voor deze mooi geïllustreerde uitgaven het beste en lekkerste uit de Friese baktradities n ... ... Lees meer

BELINDA'S HOMEMADE COOKIES

BELINDA'S HOMEMADE COOKIES

Helemaal vanuit Wagga Wagga, diep in het Australische binnenland, verhuisde Belinda MacDonald naar Oostduinkerke aan onze Noordzeekust, maar haar voorliefde voor koekjes allerhande behield ze. Reizend in Azië, Amerika en Europa deed ze nog meer koekjes-inspiratie op, met als eindresultaat dit fraaie ... ... Lees meer

BBQ & OUTDOOR

BBQ & OUTDOOR

De zomer van 2021 was met zijn vele regen niet meteen de meest fantastische om te barbecueën, maar barbecue-liefhebbers geven niet op. Er zijn nog veel mooie dagen in voorraad voor de rest van de tijd. Veel tijd dus ook om de talrijke wat ongewone gerechten in deze stevige uitgave te bestuderen en v ... ... Lees meer

MEDITERRANEO

MEDITERRANEO

Aan de hand van 90 gerechten willen de beide auteurs je helpen om de zuiderse smaken binnen te halen in je keuken en natuurlijk ook aan tafel. Vooral de Balearen en Italië komen hierbij aan bod, maar culinaire uitstapjes naar het Spaanse vasteland zijn eveneens aan de orde. De ontdekkingstocht voert ... ... Lees meer

HERBAS

HERBAS

Kruiden en eetbare bloemen, die hij beide zelf kweekt maar ook gaat zoeken in de natuur, vormen het uitgangspunt voor de recepten die David Van Steenkiste hier presenteert. Met deze ingrediënten in je mandje kan je nadenken over hoe ze te verwerken in uiteenlopende recepten. Zowel de ingrediënten al ... ... Lees meer

LOWLANDS BBQ

LOWLANDS BBQ

Natuurlijk moet bbq lekker, gezellig, smaakvol zijn en vol genot. Maar verrassend qua aanbod, dat mag ook best? Heb je bovendien een fervente vuurmeester in de buurt, dan mag die ook graag nog wat show verkopen? De auteur die alle voorgaande "ingrediënten" voorschotelt en combineert noem zich trouwe ... ... Lees meer

PARWANA

PARWANA

Als je al eens mocht genieten van de Afghaanse keuken, dan weet je beslist dat het aanbod zeer gevarieerd, uitgebreid en vooral bijzonder lekker is. Gebeurt dat proeven en genieten bij een familie, dan krijg je er ook nog de verhalen bij. Zo maakten we het mee en dat is ook het concept van deze smak ... ... Lees meer

CHEF TOUB: SNEL ARABISCH

CHEF TOUB: SNEL ARABISCH

Lekker koken, ook Arabisch, dat kan ook wel snel gebeuren. Daarvan probeert Chef Toub ons te overtuigen in woord en beeld met deze uitgave. En met de chronometer bij de hand, als het moet. Deze succesvolle chef kwam al eerder aan bod op deze site met "Chef Toub - Lekker Arabisch". Hij is een van de ... ... Lees meer

DE AARDAPPELETERS

DE AARDAPPELETERS

Tegenwoordig kun je in quasi ieder dorp wel iemand die pizza's verkoopt. Voor moussaka of taco' moet je misschien al een stapje verder gaan. Of anders gezegd, er zijn een aantal gerechten die je, mits wat zoeken, bijna overal kunt vinden in eethuisjes of heuse restaurants. Of dat een goede zaak is, ... ... Lees meer

BUITEN ETEN MET PIETER KOK

BUITEN ETEN MET PIETER KOK

Stijgende temperaturen, buitenbubbels, genieten van het mooie weer, ... er zijn meer dan voldoende goede redenen om vaker buiten te eten. Nu nog lekkere en gevarieerde gerechten op tafel brengen. Waar die tafel staat maakt niet zoveel uit: in de tuin, in een park, in de vrije natuur, op een camping ... ... Lees meer

THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND

THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND

Het eerste Nederlandstalig boek over theeproductie, thee bereiden, proeven en bezoeken van theeplantages. Dat doet Deirdre Deprettere reeds een tiental jaren wereldwijd. Een boeiend verslag van reizen naar klassieke theeproducerende landen zoals India, Sri Lanka, China, Japan, Thailand, Iran, Georgi ... ... Lees meer

KOFFIE STORIES

KOFFIE STORIES

De groeiende aandacht voor de identiteit van koffie reikt veel verder dan smaken en aroma's, zoals voorheen nog te vaak het geval was. De waardering voor koffie bestaat natuurlijk al veel langer, maar die is de voorbije decennia flink toegenomen. Koffie werd meer en meer een drank met een eigen gela ... ... Lees meer

WIJN FESTIJN

WIJN FESTIJN

Daar ben je dan, terug thuis van een mooie reis. Je hebt ter plekke gekochte wijn mee of je wil die nieuwe gerechten die je ontdekt hebt ook thuis wel eens uitproberen. Een probleem dat zich wel vaker stelt: welk gerecht past bij welke wijn? Of omgekeerd, je hebt een heerlijke wijn en wil daarvan ge ... ... Lees meer