Nieuwste recencies reisboeken en reisgidsen


QUICHE & HARTIGE TAART

QUICHE & HARTIGE TAART

Van oudsher associëren we quiche met de regio Lotharingen (Lorraine); daar komt immers de meest vermaarde en meest geliefde quiche vandaan. Terecht begint dit boekje dan ook met de lekkere Quiche Lorraine, waarvan spek en kaas de belangrijkste ingrediënten vormen. Maar naast dit koninginnenstuk is e ... ... Lees meer

KIDS & THE CITY

KIDS & THE CITY

De kids meenemen op stedentrips? Ja, natuurlijk! De herinneringen die daar opgedaan worden gaan een leven lang mee. Er zijn nog wel meer goede redenen om je kinderen mee te nemen op dergelijke uitstappen. Dat de kids er een veel opener blik op de wereld mee krijgen is alvast een bijkomend positief r ... ... Lees meer

EXPO 58

EXPO 58

Wie erbij was, weliswaar 60 jaar geleden, bladert ongetwijfeld met graagte door de herinneringen van toen. Voor wie te jong of nog niet geboren was ligt het moeilijker. Zij moeten zich beperken tot van horen zeggen en heel af toe een boek rond Expo 58, zoals dit. Ietwat jammer voor hen dat de auteur ... ... Lees meer

VALSE HOOP

VALSE HOOP

Wat als ergens in een Engelse uithoek je vader en je moeder op dezelfde plaats en op identieke wijze zelfmoord plegen. Enig verschil tussen beide is een kloof van 7 maanden. Hoe moet je verder met je leven? Ja, je lijkt gelukkig, hebt een baby, een partner waar niets op aan te merken valt, … Toch bl ... ... Lees meer

Tags: Thriller

DE GROENE STAD

DE GROENE STAD

De groene stad uit de titel is de Nederlandse stad Almere. Gebouwd in de IJsselmeerpolders vanaf de jaren '70 telt inmiddels ruim 200.000 inwoners en is de snelst groeiende stad van het land. Je vraagt je af hoe een befaamd reisauteur als Redmond O'Hanlon ertoe komt hierover een boek te schrijven, m ... ... Lees meer

MEZZE, DE LEKKERSTE GERECHTEN UIT DE KEUKEN VAN HET MIDDEN-OOSTEN

MEZZE, DE LEKKERSTE GERECHTEN UIT DE KEUKEN VAN HET MIDDEN-OOSTEN

Mezze associëren restaurantbezoekers wel vaker met de Griekse keuken, want daar worden vaak dergelijke standaardschotels aangeboden. Salma Hage, de auteur van deze mooie uitgave, haalde haar mezze-inspiratie uit haar geboorteland Libanon. De gastronomie van dit eerder kleine land onderging in de loo ... ... Lees meer

DE ZOMER VAN 1823

DE ZOMER VAN 1823

Tijdens de zomer van 1823 maakten de latere schrijver Jacob Van Lennep en zijn studiegenoot Dirk Van Hogendorp een voetreis door hun land. Eigenlijk wilden ze een soort stand van zaken opmaken van hun land, maar onderweg toch ook flink was familieleden en vrienden opzoeken. Eigenlijk kwam hun wandel ... ... Lees meer

HOE WORD IK WERELDREIZIGER

HOE WORD IK WERELDREIZIGER

Tja, hoe word je wereldreiziger? Ik stelde ooit eens de vraag aan een wereldfietsers. Zijn antwoord was kort en bondig: "Onderweg". Dat was jaren geleden, in de pre-internetperiode. Ongetwijfeld zou de wereldfietser van toen zich nu ook op het internet storten om informatie in te winnen, te plannen, ... ... Lees meer

OORLOGSSTUDENTEN

OORLOGSSTUDENTEN

Tijdens de Eerste Wereldoorlog trachtten de Duitse bezetters de Vlamingen op hun hand te krijgen door enkele initiatieven. Eén daarvan was de Franstalige Rijksuniversiteit Gent (die gesloten was omwille van de oorlog) om te vormen tot Vlaamse Hogeschool. De auteur las de dagboeken en brieven van de ... ... Lees meer

SICILIË (DOMINICUS)

SICILIË (DOMINICUS)

Op Sicilië ontmoeten niet alleen de Griekse en Romeinse geschiedenis elkaar, maar ook al lang voordien en nog vele eeuwen later bleek het eiland een geschikte pleisterplaats voor volkeren allerhande, die elk op hun manier geschiedenis schreven. Louter historisch bekeken is het veelal zonnige eiland ... ... Lees meer