Nieuwste recencies reisboeken en reisgidsen


CHARLEROI, HET IS ALTIJD IETS

CHARLEROI, HET IS ALTIJD IETS

Als Charleroi in het nieuws komt -de laatste tijd weliswaar minder vaak- dan is het meestal niet om toeristische redenen of om haar schoonheid te bezingen. Mensen die de stad en het bijhorende platteland al bezochten zullen het beslist met me eens zijn dat de stad van de Carolo's absoluut een bezoek ... ... Lees meer

KOKEN IN OORLOGSTIJD

KOKEN IN OORLOGSTIJD

Creatief koken is een term die vandaag wel vaker uit de kast gehaald wordt, maar datzelfde concept was ook al tijdens de Tweede Wereldoorlog al van toepassing. Alleen werd er toen creatief gekookt uit bittere noodzaak. De keuze aan ingrediënten beschikbaar in de schapraai of in de tuin was bijzonder ... ... Lees meer

ANDALUSIË (TIME TO MOMO)

ANDALUSIË (TIME TO MOMO)

Het vliegtuig brengt je ter plekke en dan maak je een rondrit met de wagen langs de belangrijkste steden van Andalusië; dat is zowat het basisconcept van deze uitgave. Bij iedere stad hoort een kaartje en een routebeschrijving die je langs aanbevolen plekken allerhande (bijzondere winkels, restauran ... ... Lees meer

DERT13N

DERT13N

New York en in mindere mate de Amerikaanse Oostkust vormen het decor voor deze heel bijzondere thriller. Graag zou ik erbij geweest zijn toen de auteur de plot hiervan uitwerkte; ik stel me grote muren bedekt met flaps en post-its voor, doorkruist met talloze verbindingslijnen en verwijzingen. Allee ... ... Lees meer

Tags: Thriller

HET OUDE ROME (HANDBOEK VOOR HISTORIEHOPPERS)

HET OUDE ROME (HANDBOEK VOOR HISTORIEHOPPERS)

Kinderen trekken met hun ouders naar Rome, maar willen daar wel eens wat anders dan die verhalen en beschrijvingen uit de reisgidsen waarmee volwassenen hun dag plannen en hun hoofd vol proppen met kennis. Mag het ook wat leuker en losser? Dit "Handboek voor Historiehoppers" neemt je op prettige en ... ... Lees meer

ZONDAG

ZONDAG

De zondag is bij uitstek de dag van de week om lekker te eten, maar ook het tijdstip om daarbij al iets van een vakantiegevoel te creëren en daarvan te genieten. Voorliggende uitgave focust zich op koken en eten; het gevoel van een beetje vakantie kan daarbij naadloos aansluiten. Het is maar hoe je ... ... Lees meer

MYTHISCHE TREKTOCHTEN IN DE WERELD

MYTHISCHE TREKTOCHTEN IN DE WERELD

In zijn zoektocht naar een beter leven, het onbekende of een hoger wezen maakte de mens lange reizen, vaak te voet. Zodanig dat die trektochten zelf een mythisch karakter kregen. Een aantal van die trajecten trotseerden de eeuwen -denken we maar aan de route naar Santiago de Compostela- terwijl ande ... ... Lees meer

IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE ... DE KINDEREN!

IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE ... DE KINDEREN!

Het is en blijft een discussiepunt: met kleine kinderen op reis? En zo ja, vanaf welke leeftijd dan? Lieselot De Smet is een ervaringsdeskundige op dit vlak. De kinderen waren nog erg klein toen ze voor het eerst op reis mochten met mama en papa. Ondertussen trekt het gezin nog steeds met 4 kinderen ... ... Lees meer

OVER PADEN

OVER PADEN

Om te reizen, te wandelen, te shoppen, te ontspannen, te pendelen, … maken we gebruik van paden. Sommige zijn oeroud, andere zijn dan weer nagelnieuw. Of we denken dat ze nagelnieuw zijn. Paden uitzetten en volgen is alleen maar een menselijke gewoonte, zou je denken. Maar minstens een aantal dierso ... ... Lees meer

EET GOED

EET GOED

Lekker voedsel vind je overal ter wereld. Voedsel met duurzame ingrediënten is in theorie ook op zeer veel plaatsen te bekomen of te bereiden, maar het is oppassen geblazen dat je het lekkere niet laat prefereren op het duurzame. Deze uitgave met talloze lekkere recepten heeft een duidelijke Scandin ... ... Lees meer