HEBBEN VOGELS KNIEËN?


Book HEBBEN VOGELS KNIEËN?
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • HEBBEN VOGELS KNIEËN? Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • HEBBEN VOGELS KNIEËN? Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

500 wetenswaardigheden over vogels zijn samen gebundeld in dit superleuk boekje.  Zowel jong als oud, beginnend of ervaren, elkeen die nieuwsgierig is naar vogels vindt leesplezier in dit werk van Stephen Moss. Op een heel toegankelijke manier wordt over de wondere wereld van deze gevleugelde dieren verteld. Verschillende begrippen zoals thermiek, endemisch, relictsoort en roesten worden in duidelijke, begrijpbare taal uitgelegd.  Doorheen dit werkje vind je heel wat kadertjes met info over ‘vogelrecords’.  Zo lees je dat de Australische pelikaan met zijn 48 cm de langste snavel heeft.  Of op welke wijze de pimpelmezen melkflesdoppen openen.

Feiten en weetjes vormen de basis van deze uitgave. Wist ik veel dat dat de staartmees voor het bouwen van een nest gemiddeld 2.300 veertjes, verweven met spinrag, nodig heeft? Of dat de roodbekwever in Afrika door zijn groot aantal voor plaatselijke overlast zorgt?  Of waarom trekvogels hun jaarlijkse trek houden?  Voor het antwoord op de titelvraag moet je even geduld hebben.  Die vind je als laatste vraag in dit boek.

Deze must have bevat enorm veel mooie foto’s! Je blijft je verbazen bij het lezen van de informatieve en verbazingwekkende antwoorden.

Tags: Vogelgids

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: