HASPENGOUW


Book HASPENGOUW
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • HASPENGOUW Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • HASPENGOUW Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Landschappelijk behoort Limburgs Haspengouw tot het mooiste wat Vlaanderen te bieden heeft. In dat heerlijke landschap liggen dan ook nog eens aangename stadjes als Borgloon, Sint-Truiden, Bilzen en Tongeren. Deze gids, voorzien van prachtige foto's van Jan Crab, begeleid je op een achttal verkenningen in en rond twee van deze gemeenten, Tongeren en Bilzen.

De voortbewegingstechniek varieert, maar je neemt alvast toch best een paar wandelschoenen mee voor je ontdekkingstochten. Ja, ontdekkingen zijn het toch wel voor wie geen die-hard Haspengouw-fan is. De auteurs nemen je mee, te voet en zelfs per scooter, langs kerken en kastelen (en van beide zijn er veel in Haspengouw). Je doet zowel smalle steegjes als parken aan en loopt binnen in musea, iets waaraan vooral Tongeren erg rijk is. 

Tal van Limburgse steden werden in 1977 gefusioneerd met vaak een tiental omliggende dorpen. In deze en andere is het heerlijk rond dwalen in gezelschap van deze uitgave of die van een levende gids. Ja, want die zijn er ook. Voor de hier beschreven ontdekkingen werd ook een blik bekende Haspengouwers open getrokken. Om hen aan het woord te laten worden de tochten wel vaker onderbroken en word je afgeleid van het belangrijkste doel van deze uitgave: je helpen om Haspengouw te (her)ontdekken. Die BH's (Bekende Haspengouwers) hebben best allemaal te waarderen verdiensten, maar ik concentreer me toch bij voorkeur op deze heerlijke streek zelf.

  


Ondertitel: "Bekende inwoners gidsen je door Tongeren en Bilzen".

Tags: Citytrip Tongeren, Davidsfonds Uitgeverij, Vakantie Haspengouw

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: