HET VIERDE BEEST


Book HET VIERDE BEEST
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • HET VIERDE BEEST Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • HET VIERDE BEEST Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Het einde van de oudheid is geen saaie, dode periode waarin nauwelijks nieuwe ontwikkelingen waren, zoals wel eens gesuggereerd wordt. Tom Holland bekijkt het eerder als een revolutionaire periode, waarin de denkpatronen van de mensen ingrijpend veranderden. In die periode ontstonden wereldrijken en gingen ten onder, ontwikkelde zich het christendom verder en ontstond de islam.

Bijzonder veel teksten uit dat tijdsgewricht zijn er niet beschikbaar, bovendien spreken ze elkaar soms tegen of zijn ze bijzonder moeilijk te begrijpen of te interpreteren voor hedendaagse lezers. We volgen de auteur op zijn boeiende zoektocht naar verklaringen en antwoorden. Eerder kwam hier al zijn boek "Perzisch vuur" aan bod.

De titel van deze interessante uitgave verwijst naar een visioen van Daniël; je weet wel die uit de leeuwenkuil. In dat visioen duiken vier dieren op die de vier grote rijken van de mensheid vertegenwoordigen. Het vierde beest was het meest dodelijke, het meest angstaanjagende, maar in het visioen werd ook dat beest uiteindelijk overwonnen. Grote wereldgodsdiensten hebben hun eigen interpretatie naar wie dat vierde beest dan wel zou verwijzen.

Boeiende nadere kennismaking met de oudheid in het gebied van de Middellandse Zee en het Nabije Oosten.


Ondertitel: "God, de strijd om de wereldmacht en het einde van de oudheid".

Tags: Christendom, Geschiedenis, Godsdiensten, Islam, Standaard Uitgeverij

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: