ETEN UIT DE VOLKSTUIN


Book ETEN UIT DE VOLKSTUIN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • ETEN UIT DE VOLKSTUIN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • ETEN UIT DE VOLKSTUIN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Als je weet waar te zoeken vind je ze overal wel in de Lage Landen, volkstuinen. Soms wat verborgen aan de stadsrand, soms slechts op enkele stappen van het centrum, zoals in Oudenaarde bijvoorbeeld. De auteur, zelf een verwoede volkstuinder, houdt nauwkeurig alle deelaspecten ervan in het oog. Van zaadje of plantgoed tot lekkers op je bord. Haar bevindingen schreef ze neer op een blog, die nu uitgegroeid is tot een volrijp boek, waarin zelfs de foto's van haar hand zijn.

Seizoen na seizoen verhaalt Marleen van Es over haar activiteiten: van zaaien en bemesten tot het lekkers op tafel, van onkruid wieden tot composteren. Tussendoor heeft ze ook oog voor de minder fortuinlijke medemens die op de wachtlijst voor een volkstuintje staat en het intussen moet stellen met een vierkantemetertuin.

De groenten, kruiden en bloemen die ze teelt zijn van "bij ons", maar ze slaagt er in om daarmee zowel klassieke gerechten als exotisch ogende bereidingen uit haar kookpotten te toveren. De lezer krijgt dus zowel kruisbessenjam, pruimentaart en pompoensoep voorgeschoteld als gazpacho, pizza als Baba Ganoush van courgette. Denk je vleesbereidingen even weg, dan kan je met de oogst van je volkstuin ook de wereldkeuken op tafel brengen.

Lekker boek, met duidelijke recepten. 

  

Tags: Gastronomie, Kookboeken

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: