OP DE WIJZE VAN DE CHEF


Book OP DE WIJZE VAN DE CHEF
  • Auteur:
  • ISBN: 9789044127898
  • Type: Paperback
  • Bladzijden: 160
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 22,00
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 18/12/2011
  • Recensent: LD
  • Uitgeverij: Garant
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • OP DE WIJZE VAN DE CHEF Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • OP DE WIJZE VAN DE CHEF Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Naast de ontelbare kookboeken die vandaag in de winkelrekken liggen te pronken vond Eddie Niesten het hoog tijd om allerlei gastronomische feiten te verzamelen over de Vlaamse kookcultuur.  Onze culinaire tradities hebben een lange voorgeschiedenis van democratisering, onderwijs en feestcultuur.  Het was onder andere Cauderlier die enkele eeuwen geleden zorgde voor de democratisering van de keuken.  In de eerste plaats voor diegenen die konden lezen en zich zijn kookboek konden permitteren.  Maar toch.  Het huishoudonderwijs droeg ook een belangrijk steentje bij om de kooktradities te verspreiden.  De feestmenu’s van de communicanten werden midden vorige eeuw naar een hoger niveau geheven dankzij de vele meisjes die vanuit het platteland gingen ‘dienen’ bij de rijken in de stad.  Want het waren zij die op latere leeftijd kookten op allerlei familiefeesten.

Bekende en onbekende aspecten uit de keuken komen in dit werk aan bod.  De zuinige keuken.  De conservatieve keuken.  Maar ook de etiquette en het opdienen à la Russe passeren de revue.  Hoe zit het met de Vlaamse feesttraditie en de Belgische kazen?  Verdiep je in onze eetcultuur …

Op de wijze van de chef is een eerste deel in de reeks: Keuken en tafel.  Laat de volgende ‘gang’ maar komen!

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: