LINGUA: DWARS DOOR EUROPA IN 69 TALEN


Book LINGUA: DWARS DOOR EUROPA IN 69 TALEN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • LINGUA: DWARS DOOR EUROPA IN 69 TALEN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • LINGUA: DWARS DOOR EUROPA IN 69 TALEN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Er worden nogal wat talen gesproken in Europa; sommige door vele tientallen miljoenen mensen, andere door nog slechts een handvol mensen. Velen, maar niet allemaal behoren ze tot de grote Indo-Europese taalfamilie, waarvan het gebied zich uitstrekt tot in Indië. Heb je weleens gehoord van Gagaoezisch, Cornisch, Sorbisch of Dalmatisch?

Als moedertaalspreker ken je alvast de kleine kantjes en de soms ingewikkelde regels van je eigen taal. Probeer eens te vergelijken met andere talen? Lectuur van deze boeiende uitgave maakt alvast duidelijk dat de grammatica en de zinsbouw van het Nederlands nog relatief "eenvoudig" zijn. Stel je voor dat je een nieuwe taal wil studeren en dan ontdekt dat die vier, acht of zelfs nog meer naamvallen heeft? Dan schrik je wel even terug.

De auteur overloopt zeer beknopt 69 in Europa gesproken talen en heeft daarbij telkens aandacht voor enkele van hun eigenaardigheden, voor de verschillen met de taal waarvan ze oorspronkelijk afkomstig is, voor de gelijkenissen, etc... Wels bijvoorbeeld is sowieso al een zeer moeilijk ogende taal, probeer daar dan maar eens wijs te geraken uit, zeg maar, de meervoudsvormen.

Prettig om lezen en om meer aan de weet te komen over de herkomst van andere talen. Leuk om weten maar niet meteen in de reizigerspraktijk omzetbaar.

  

Tags: Talen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: