EEN KLEINE GESCHIEDENIS VAN BIJNA ALLES


Book EEN KLEINE GESCHIEDENIS VAN BIJNA ALLES
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • EEN KLEINE GESCHIEDENIS VAN BIJNA ALLES Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • EEN KLEINE GESCHIEDENIS VAN BIJNA ALLES Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Bill Bryson's overtuiging dat wetenschap niet saai hoeft te zijn bevestigt hij in dit boek met de ietwat vreemde titel. Vele gesprekken met specialisten, het lezen van vakliteratuur, het idee om kennis door te geven die niet technisch is resulteerden in een uitgave die aantoont dat wetenschap boeiend kan zijn, concreet, spannend en niet onduidelijk en vol formules.

In zijn eigen verhalende, spannende en af en toe grappige stijl (zoals ik hem ken van zijn reisverhalen) neemt Bill Bryson de lezer mee op ontdekkingstocht door de verschillende wetenschappen. Hij ontsluiert de kennis over biologie, sterrenkunde, geologie, natuurkunde, scheikunde en andere vakken als een leraar die zijn leerlingen op een aangename manier bij de les wil houden. Zijn omzetting van de 4,5 miljard jaar durende geschiedenis van de aarde naar één dag is onvergetelijk!

Wetenschappers zijn een vreemd volkje. Enerzijds zijn het genieën maar aan de andere kant is er bij velen 'een hoek af' of zijn het net kleine kinderen. Newton bijvoorbeeld ontdekte de Wet van de Zwaartekracht maar hij ging ook met een naald in de holte tussen zijn oogbol en bot om te zien wat er zou gebeuren. Cavendish berekende de massa van de aarde maar was superverlegen. Zoals kleine kinderen mekaars speelgoed afnemen zo pikten ook verschillende wetenschappers mekaars uitvinding af. Vreemd... De meeste uitvinders hebben zich met hun ontdekking niet rijk gemaakt, integendeel. Kelvin, van de temperatuurschaal, was de eerste die zich verrijkte met zijn ontdekkingen door er patenten op te nemen. Ons leven is veranderd en verbeterd dankzij de inzet van deze rare kwasten.

Deze geïllustreerde editie, met een cover die doet denken aan de boeken van Stephen Hawking, is een heruitgave van het oorspronkelijke boek van 2004. De grote meerwaarden van deze editie, die het boek toegankelijk maakt voor het grote publiek, zijn de foto's van de uitvinders, onze aarde in al haar facetten, de spotprenten, de computerbeelden en de eenvoudige tekeningen. Het maakt de wetenschap voor de lezer bevattelijker. Ten opzichte van de eerste uitgave zijn de kwaliteit van het papier en het gebruikte lettertype een verbetering.

Bill Bryson is vooral gekend van zijn reisverhalen als Het verloren continent, Een klein eiland en De tegenvoeters.


Ondertitel: Geïllustreerde editie

Tags: Uitgeverij Atlas, Uitvindingen, Wetenschap

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: