DE EERSTE WERELDTAAL: DE GESCHIEDENIS VAN HET ARAMEES


Book DE EERSTE WERELDTAAL: DE GESCHIEDENIS VAN HET ARAMEES
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • DE EERSTE WERELDTAAL: DE GESCHIEDENIS VAN HET ARAMEES Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • DE EERSTE WERELDTAAL: DE GESCHIEDENIS VAN HET ARAMEES Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Sinds het opduiken van het Aramees, zowat drieduizend jaar geleden, is het volgens de auteur nooit op een degelijke wijze bestudeerd en beschreven. De studie van deze eeuwenoude taal zat steeds verspreid over allerhande academische disciplines, maar kende nooit een algemene en overzichtelijke aanpak. Met deze uitgave wil hij daarin verandering brengen en tevens de culturele impact van deze taal onder de aandacht brengen.

Dit boek wil tevens een soort van handleiding en inleiding zijn tot de kennis van het Aramees. In de loop der eeuwen kende deze taal natuurlijk tal van aanpassingen, veranderingen, afsplitsingen, etc... Wat de studie van het Aramees (en andere oude talen) zo moeilijk maakt is dat er vaak van bepaalde periodes slechts enkele snippers of een of meer zinnen bewaard zijn gebleven. Op basis daarvan kunnen slechts summiere en voorzichtige conclusies getrokken worden. 

Holger Gzella presenteert hier een uitermate boeiend maar ook behoorlijk complex overzicht van de geschiedenis van het Aramees, een taal die omwille van haar verspreiding gepresenteerd wordt als de eerste wereldtaal. De lezers die er de tijd voor nemen en hun aandacht stevig bij het onderwerp houden zullen ten zeerste geboeid zijn door de studie van het Aramees en de wijze waarop de auteur hen door dit taallabyrint gidst.

  

Tags: Talen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: