WANDELEN IN LIMBURG


Book WANDELEN IN LIMBURG
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • WANDELEN IN LIMBURG Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • WANDELEN IN LIMBURG Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Fietsparadijs Limburg wordt vanaf nu: wandel- en fietsparadijs Limburg!  Want met deze wandelbox ervaar je het wandelen in de natuur van Limburg, pur sang. Deze box geeft een overzicht van het netwerk van bewegwijzerde wandellussen. Opvallend is dat deze wandeltrajecten bijna uitsluitend= lees meer dan 90%, doorheen natuurgebieden lopen.  De dorpskernen worden zoveel mogelijk vermeden. Het contact met de natuur is het belangrijkste.  Doordat alle streekkaarten met wandelroutes gebundeld zijn in één wandelbox valt het op hoevéél wandelroutes er zijn en hoe dicht ze bij mekaar liggen.  Limburg lijkt dus écht één groot natuurlijk landschap.

De regio’s Hoge Kempen, Kempen-Broek, Rivierenpark, Haspengouw, De Wijers, Bosland, Vallei van de Zwarte Beek en Sint-Pietersberg hebben samen meer dan 90! wandelgebieden met telkens 1 tot 6 verschillende wandellussen. De Voerstreek dat één groot wandelgebied is, met een uniek systeem van wandelkooppunten, wordt trouwens als één gebied geteld. Ik ben zelf verschoten van dit enorm groot aantal van mogelijke wandeltrajecten. En dat is net de sterkte van deze wandelbox.  Een overzicht bieden van dit overgrote aanbod. Een aanbod dat gelijktijdig overdonderend en sjiek is!

Elke streekkaart is telkens opnieuw een ontdekkingsreis. En met veel gemak te gebruiken en te “lezen”.  Elke wandeling heeft een naam/thema. Op elke startplaats vind je een infobord met een detailkaart van het gebied. Per startplaats kan je verschillende routes met telkens verschillende afstanden aanvangen.  De routes zijn allemaal aangegeven met wandelroutebordjes. Elke lus heeft zijn eigen kleur én symbool. Op het plannetje uit de wandelbox vind je ook informatie over het wandelgebied, parking, bezoekersonthaal, plaatselijke horeca, rolstoelvriendelijkheid en eventueel een aansluitend wandelgebied. De afstanden variëren van 2km tot 16km. Je hebt voor een wandeling dikwijls verschillende instapplaatsen.  Deze zijn mooi genummerd aangegeven zowel op de kaart als in de legenda, evenals de gegevens voor langeafstandswandelingen waarvoor je meerdere dagen kan uittrekken. Wil je een wandelwissel maken tussen bijvoorbeeld de gebieden Hoge Kempen en Kempen-Broek dan staat dit duidelijk op de kaart vermeld samen met de afstand tussen de twee wandelwissels.

Wandelen in Limburg is een totale beleving.  De diversiteit van de streken en het landschap zijn uniek.  Je wandelt langs mergelgroeven en boomgaarden, door paarse heidelandschappen, voorbij mooie beekvalleien, doorheen een natte wildernis,  over de Sahara en in mooie dennenbossen.  (Her)ontdek de bijenorchis, de roerdomp, de veldparelmoervlinder en de grote kaardebol.  Geniet van het uitzicht op de uitkijktoren van de Wijvenheide of struin in Bergerven langs de gallowayrunderen.  Wil je je eigen unieke wandelroute samenstellen?  Surf dan naar www.wandeleninlimburg.be en ga aan de slag.  Je route kan je ook downloaden op je GPS of smartphone.

De vele plaatselijke natuurverenigingen, onderhoudsploegen en vrijwilligers zorgen permanent, met respect voor de natuur, voor een proper wandeltraject met kwaliteitsvolle bewegwijzering, rustbanken en picknickplaatsen.

Wandelen in Limburg is genieten van grenzeloos groen wandelplezier.

De Limburgers heten u welkom!!


Ondertitel: 8 streekkaarten, 2.000km wandelplezier

Tags: Vakantie Limburg, Wandelen, Wandelgidsen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: