NOORD-ITALIË


Book NOORD-ITALIË
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • NOORD-ITALIË Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • NOORD-ITALIË Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Noord-Italië is een zeer populaire vakantiebestemming. De meeste reisgidsen beperken zich tot één regio of provincie. Met 'Mijn reisgids Noord-Italië' mocht de auteur, Herman Cole, 99 favoriete plekjes beschrijven die de regiogrenzen overschrijden. Hij trok een rechte lijn op de landkaart: van La Spezia naar Ravenna. Alles wat ten noorden ligt van van die lijn kwam dus in aanmerking. Iedere Italiëkenner zal je vertellen dat daar wel 500 favoriete plekjes liggen. Maar Herman kreeg de opdracht om zowel onbekende als beroemde bezienswaardigheden voor te stellen die dan de aanleiding moet zijn voor een weekje vakantie. Je zou voor minder beginnen wanhopen.

Herman heeft 16 knooppunten geplaatst op de kaart. Telkens op strategische locaties en netjes verdeeld over het ganse noorden van Italië. Ieder knooppunt telt ongeveer 6 à 7 voorstellingen van bezienswaardigheden. Het resultaat is een no-nonsense reisgids met 16 gevarieerde vakanties. Inderdaad, de variatie is enorm. Je gaat wandelen in de bergen, een uniek museum bezoeken, een kroegentocht houden, middeleeuwse dorpjes doorkruisen, dolfijnen in zee opzoeken, de basis van de gastronomie ontdekken, een fietstocht maken, ....

Kortom, het moet een helse taak geweest zijn om werkelijk 99 verschillende activiteiten op te zoeken. Zelfs de vele wandelingen die zijn opgenomen hebben allemaal een ander doel: voor het uitzicht, de watervallen, het stuwmeer, de plantentuinen, ... Uiteraard komen de bekende steden ook aan bod. Telkens stelt Herman je iets bijzonders voor. In Venetië bezoek je het getto, in Milaan wandel je op het monumentaal kerkhof en in Verona maak je kennis met de familie Della Scala.

Ik moet toegeven dat de reeks 'Mijn reisgids' tot mijn favorieten mag gerekend worden omwille van de variatie en de eenvoudige aanpak. 'Noord-Italië' behoort tot de top van deze reeks. Het is een verbluffend werk dat je laat genieten van prachtige locaties, veelal ver weg van het massatoerisme.


>> Bestel dit boek via Lannooreizen.be

Tags: Noord-Italië, Vakantie Italië

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: