NIEUW ZEELAND


Book NIEUW ZEELAND
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • NIEUW ZEELAND Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • NIEUW ZEELAND Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Eén van de eerste keuzes die een reiziger moet maken bij het plannen van een reis naar Nieuw-Zeeland is deze: bezoek ik één eiland of beide delen van dit land.  Veel zal afhangen van de factor ‘tijd’ of ‘vakantiedagen’ die je ter beschikking hebt. Als je een maand kan uittrekken kan je reizen van de vuurtoren op Cape Reniga in het Noorden naar Stewart Island in het Zuiden.  Deze reisgids van National Geographic staat bol van insider tips en voorstellen om unieke belevenissen te ervaren.  Ook de ‘Niet te missen’ tips bevatten mooie sites die een bezoek waard zijn.  Hou wél rekening met de tijd die de heen- en terugreis in beslag neemt.  Een tussenlanding mét enkele dagen recuperatie zijn geen overbodige luxe.
 
Dit boek besteedt, terecht, veel aandacht aan de Maoricultuur. In het hoofdstuk over land en landschap wordt er kort verteld over de vele aardbevingen.  Doordat de regio op een breuklijn ligt trilt de aarde er heel dikwijls.  Er is niet vermeld dat de inwoners zélf deze talrijke trillingen rustig ondergaan. Toch belangrijk om te weten.  Of niet? 

Bij het doornemen van deze reisgids blijkt dat de verfilming van ‘Lord of the Rings’ Nieuw-Zeeland geen windeieren heeft gelegd.  De gelijknamige toeristische tochten zijn alom tegenwoordig. Natuur, natuur, natuur … is de hoofschotel van dit land Down Under. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de vele schitterende foto’s.  Aan de hand van de duidelijke kaartjes en stadplannen kan je vanuit je luie zetel een actieve tocht plannen door één van de mooie streken.  Achteraan in deze uitgave vind je heel wat praktische informatie onder de noemer ‘Reiswijzer’.

  

Tags: National Geographic, Vakantie Nieuw-Zeeland

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: