MAROKKO (TE GAST IN)


Book MAROKKO (TE GAST IN)
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • MAROKKO (TE GAST IN) Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • MAROKKO (TE GAST IN) Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Marokko, die vooral bekend is voor zijn zon- en strandvakanties trekt de laatste jaren heel wat andere toeristen aan: citytrips naar Marrakech winnen aan populariteit, evenals het aanbod aan actieve vakanties. Zo trekken er meer en meer toeristen op trektocht in het Atlasgebergte. Die mensen hebben nood aan achtergrondinformatie voor een goede beleving van hun vakantie in Marokko. Je krijgt dan meteen een andere kijk op wat er om je heen gebeurt.

Met deze ‘te gast in’ van Marokko verneem je meer over het échte leven in Marokko. De redactie nam hiervoor vijf auteurs onder de arm die een ruime reis- en leefervaring hebben in dat land. Het bijzondere hieraan is dat ze allen een andere achtergrond hebben en je een andere invalshoek geven op het dagdagelijkse leven in Marokko.

Meteen is het raak met het eerste verhaal: Marrakech moet door de overheid een grotere toeristische trekpleister worden en daarvoor moet alles wijken, zoals een volkse woonwijk. Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan deze ingrijpende veranderingen. Daarbij haalt de auteur een voorbeeld aan van een badhuis dat daardoor, zonder te verhuizen, een zeer commerciële ligging heeft. Je krijgt van de auteur een sfeerbeeld van de stad.

Ook aan de Arabische Lente ontsnapt men niet in Marokko. De koning reageerde heel snel en het draaide positief uit voor hem. Er is reeds heel wat gerealiseerd maar toch blijft de werkloosheid hoog. Alle hoop is nu gesteld op de ‘derde weg’. Toelichting hierover krijg je samen met een bezoek aan de stad Rabat. Daarna reis je door naar Fes voor het Offerfeest waar Mariette je dit belangrijk feest laat meebeleven door een bezoek aan een familie.

Nu een totaal ander onderwerp: weet jij wat arganolie is? Het blijkt gebruikt te worden in de cosmetica én om te koken. Malika neemt je mee op sleeptouw naar de vrouwen die deze olie produceren. De ongelijkheid tussen man en vrouw mag uiteraard niet ontbreken als onderwerp. Het is geen klaaglied geworden en de auteur toont je dat er vooruitgang is. Je trekt dan vervolgens de bergen in voor een ontmoeting met de Berbers en het berberaapje. Eindigen doe je met een kennismaking met Casablanca en de poort tot de Sahara.

Je merkt het al dat er een zeer ruim pallet is aan onderwerpen. Het laat je werkelijk de ziel zien van Marokko, zowel de toeristische delen als buiten de platgelopen paden.

   

Tags: Te gast in, Vakantie Marokko

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: