KAAPSTAD (DOMINICUS STEDENGIDS)


Book KAAPSTAD (DOMINICUS STEDENGIDS)
 • Auteur:
 • ISBN: 978 90 257 4533 2
 • Type: Paperback
 • Bladzijden: 320
 • Categorie: Nederlandstalige reisgidsen
 • Richtprijs: € 15,95
 • Taal: Nederlands
 • Datum: 27/12/2009
 • Recensent: LD
 • Uitgeverij: J. H. Gottmer
 • Verdeeld door: Denis
 • Kopen - prijs vergelijken:
 • KAAPSTAD (DOMINICUS STEDENGIDS) Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
 • KAAPSTAD (DOMINICUS STEDENGIDS) Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Genieten van het goede leven is dé code van Kaapstad. Deze kosmopolitische wereldstad biedt de toerist een mix van geschiedenis, werelderfgoed, shoppen, inlands eten, wijn, sport en een overweldigende natuur.

De woelige geschiedenis van Kaapstad, vooral de apartheid, is diep in de harten van de Zuid-Afrikanen gekerfd. In 1948 werd de apartheid ingevoerd dmv 150 wetten en de bordjes 'Slegs vir blanken' waren overal te vinden. De Klerck en Mandela hebben de Nobelprijs voor de vrede dik verdiend door het afschaffen van de apartheid. Memorabel is de quote hierover van Mandela: "This is the time to heal the wounds and build a new South Africa".

De Tafelberg of de Hoerikwaggo midden in de stad is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Kaapstad. Het weer in deze stad is onvoorspelbaar, dus grijp je kans en neem de kabelbaan als het helder weer is, om deze unieke berg te bezoeken. Van op deze berg is het uizicht schitterend en 13 km verder in de Atlantische Oceaan zie je Robbeneiland liggen. Een bezoek aan dit eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat doet je beseffen wat medemensen mekaar kunnen aandoen. De rondleiding wordt er gegeven door ex-gevangenen én ex-bewaarders.

Zet op je 'to do' lijst zeker een bezoek aan de botanische tuin Kirstenbosch. Dit werelderfgoed omvat 22.000 soorten planten. Uniek is de plantenfamilie Fynbos. Trek ook de tijd uit om de Kaap de Goede Hoop te ontdekken en reserveer een excursie naar de wijnlanden die op een goed uur rijden van Kaapstad liggen. De walvissenkust aan de West-Kaap is één van de hoogtepunten die je niet mag missen. In het havencomplex Waterfront met haar luxewinkels kan je aangenaam shoppen.

Afrika leeft op het ritme van de muziek. Een aanrader zijn de Jazz- en drumsessies die overal gehouden worden. Muziek en eten gaan samen in Afrika. Onder het genot van live-entertainement kan je genieten van de ouderwetse keuken: de Afrikaanse basis bestaande uit vlees , maïs en aardappelen. Of de Cape Malay-wijze die veel speciale kruiden gebruikt. Proef zeker eens de 'boerenwors', 'biltong', 'bobotie' en de 'samoosas'.

Zuid-Afrikaners houden erg veel van sport zoals rugby en voetbal. Vooral voor extreme sporten als skydiven, sandboarden of surfen zijn er perfecte mogelijkheden in Kaapstad. Hét hoogtepunt in 2010 is de organisatie van het WK-voetbal.

Het Afrikaans is één van de elf officiële talen en is afgeleid van het Nederlands. Afrikaanse woorden zeggen heel letterlijk waar het over gaat. Wat vind je van de woorden 'vonkpos' (e-mail), 'hysbakkie' (lift), 'kitskos' (kant- en klaarmaaltijd) en 'saamryclub' (carpoolen)?

Deze stedenigids bevat uigebreide informatie, plattegronden en mooie foto's. Van alle bezienswaardigheden, logementen en vervoersmogelijkheden is er praktische informatie voor de toerist: telnrs., websites en openingsuren.

Tags: Citytrip Kaapstad, Dominicus, Stedentrips, Vakantie Zuid-Afrika

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: