GROOT-BRITTANNIË (CAPITOOL REISGIDSEN)


Book GROOT-BRITTANNIË (CAPITOOL REISGIDSEN)
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • GROOT-BRITTANNIË (CAPITOOL REISGIDSEN) Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • GROOT-BRITTANNIË (CAPITOOL REISGIDSEN) Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Met deze turf onder de arm of in je bagage kom je al een behoorlijk eind ver tijdens een ontdekking van Groot-Brittannië. Schotland en Wales zijn inbegrepen, maar Noord-Ierland is blijkbaar uit de boot gevallen. Mogelijk is dit wel de laatse gids uit de reeks die inclusief Schotland is, tenminste als de Scottish National Party erin slaagt om het beloofde referendum over de afscheiding van de Schotse deelstaat te winnen. Nu ja, zonder Noord-Ierland en eventueel zelfs zonder een toekomstig onafhankelijk Schotland is er in Groot-Brittannië nog voldoende te bewonderen, te bekijken en te beleven om je een leven lang bezig te houden.

Deze rijkelijk geïllusteerde gids, met zowel goede foto's, kaartjes als schetsen, geeft een prima overzicht van wat Groot-Brittannië te bieden heeft. De talloze hoogtepunten worden beknopt beschreven, maar er is ook aandacht voor zeer specifieke items als bijvoorbeeld wijnbouw in Kent of de geologie van het Lake District.

Toch even vermelden dat de term "rondrit" vaak verkeerd gebruikt wordt. Misschien is die erin geslopen bij de vertaling uit het Engels? Meestal toont het bijhorende kaartje dan een weliswaar mooi parcours in een enkele richting, maar geen lusvormige tocht zoals gesuggereerd wordt.

Toch is dit een prima gids om de vele bijzondere aspecten van Groot-Brittannië te leren kennen. Naarmate je ontdekking van het land vordert krijg je misschien zin in meer gedetailleerde gidsen van specifieke regios.

Tags: Capitool reisgidsen, Vakantie Groot-Brittannië

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Reacties

Erik Dewaele

17/06/2011

Noord-Ierland is niet uit de boot gevallen. Groot-Brittannië is een geografische benaming voor het eiland gevormd door Engeland, Schotland en Wales. Als je daar Noord_Ierland an toevooegt dan sprekenwe over het Verenigd Koninkrijk.

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: