BRAZILIË (ROUGH GUIDE)


Book BRAZILIË (ROUGH GUIDE)
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • BRAZILIË (ROUGH GUIDE) Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • BRAZILIË (ROUGH GUIDE) Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

De aandacht voor Brazilië moet behoorlijk in de lift zitten, anders zou er niet meteen een Nederlandstalige editie van deze reisgids voor Brazilië op de markt komen. Brazilië is een bijzonder boeiend land, niet onterecht dus dat meer geinteresseerden hun blik op deze Latijns-Amerikaanse reus richten.

Het lijkt me dat de kwaliteit van het hoofdstuk geschiedenis een eerste graadmeter is voor landelijke en regionale reisgidsen. Auteurs die daar hun huiswerk degelijk maken blijken dat meestal in de andere hoofdstukken ook prima te doen. Natuurlijk hoef je in een algemene reisgids geen cursus geschiedenis te verwachten. Een inhoudelijk degelijk, overzichtelijk en goed geschreven historisch hoofdstuk is vaak de eerste aanzet toteen uitstekende reisgids. Ook al staat dat hoofdstukje vaak achteraan, ik kijk daar eerst vooraleer een algemene reisgids aan te schaffen.

In deze uitgave valt de informatie over de geschiedenis van Brazilië meer dan behoorlijk mee zodat de lezer met een gerust gemoed kan uitkijken naar de andere hoofdstukken. De lezer wordt niet teleurgesteld in deze uitgave: alle ingrediënten voor een degelijke reisgids zijn in ruime mate correct aanwezig en vlot geschreven.

Het is een aangename opdracht deze gids te lezen als eerste stap om toeristisch Brazilië beter te leren kennen.

Tags: Rough Guides, Vakantie Brazilië

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: