ZWARTE BONEN, RODE INKT EN MANNEKEN PIS


Book ZWARTE BONEN, RODE INKT EN MANNEKEN PIS
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • ZWARTE BONEN, RODE INKT EN MANNEKEN PIS Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • ZWARTE BONEN, RODE INKT EN MANNEKEN PIS Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Ja, ook Leopold I had al koloniale dromen, maar zowel die in Cuba als in Guatemala en Guinee mislukten compleet, net als die van zijn dochter en schoonzoon in Mexico. Wat is dat toch met koningen en hun blijvende drang naar macht en rijkdom? Die koloniale poging van Leopold 8 in Cuba heeft op zijn minst één positief resultaat opgeleverd: dit prettig om lezen boek.


De poging van Leopold I om in Cuba een koloniaal rijk te stichten is slechts een van de bijzonder talloze feiten die in deze uitgave over de links tussen België en Cuba aan bod komen. Het eerste contact werd ongeveer 500 jaar geleden gelegd, toen een Bruggeling benoemd werd tot bisschop op Cuba. Niet onbelangrijk detail: de man is nooit in zijn bisdom geweest en deed later ook weer afstand van zijn titel. 

De auteur spitte in de historische en andere links die Cuba en België met elkaar verbinden en vertelt honderduit over kleine en grote gebeurtenissen. De bezoeken van Steve Stevaert en een sliert andere ministers herinneren we ons wellicht nog wel, maar er is zoveel meer dat Cuba en België op een of andere wijze aan elkaar knoopt. 

Vaak wetenswaard, soms ook grappig, maar altijd verteld met het oog op "nieuws", zoals het betaamt. Geschiedenis klein en groot kan aangename lectuur bieden, zoal hier.

   


Ondertitel: "Hoe Leopold I naast Cuba greep en 1001 andere feiten uit de Belgisch-Cubaanse geschiedenis".

Tags: Davidsfonds Uitgeverij, Geschiedenis

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: