WIJ ZIJN MAÏS


Book WIJ ZIJN MAÏS
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • WIJ ZIJN MAÏS Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • WIJ ZIJN MAÏS Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Zemfs al doe je geen maïskorrels in je slaatje, dan nog verorber je iedere dag wel wat van dat graangewas oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De oorsprong van maïs verweven in een netwerk van legendes, volksverhalen, foute veronderstellingen en wetenschap die nog steeds niet het definitieve antwoord gevonden heeft.


Henk Boom neemt ons mee op een lange zoektocht naar het ontstaan van het gewas maïs. Je zou dit een biografie van de maïs kunnen noemen of een nog steeds onvolledige beschrijving van de stamboom ervan want het is nog steeds niet met zekerheid geweten welke plant de oermoeder of -vader is van dit steeds meer geconsumeerde voedsel. 

Sinds Christoffel Columbus wellicht de eerste maïskorrels mee naar Europa bracht op het einde van de 15de eeuw is het begonnen aan een soort van verovering van de wereld. Miljoen hectaren landbouwgrond over de ganse wereld zijn inmiddels beplant met diverse maïsvariëteiten. Het lijkt alsof de mensheid er niet genoeg kan van krijgen. Wordt dit het voedselingrediënt van de toekomst?

Henk Boom begeleidt ons op leerrijke wijze langsheen de boeiende ontstaan- en ontwikkelingsgeschiedenis van maïs, dat inmiddels talrijke variëteiten, kleuren en toepassingen kent.

  


Ondertitel: "De exodus van een goddelijk graangewas".

Tags: Geschiedenis, Wetenschap

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: