VROUWEN AAN DE MACHT


Book VROUWEN AAN DE MACHT
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • VROUWEN AAN DE MACHT Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • VROUWEN AAN DE MACHT Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

In de wereldgeschiedenis speelden heel wat vrouwen een belangrijke rol, van de vroegste tijden tot nu. Met koningin Hatsjepsoet in de 15e eeuw voor Christus, over Eleonore van Aquitanië tot Elisabeth van België en de huidige Nederlandse koningin Beatrix worden de bijzondere prestaties van 50 vrouwen verteld. De ene al bekender dan de andere. Wu Hoe legde de basis voor de gouden eeuw van China. Catharina de Grote loodste Rusland de moderne tijd in. Elisabeth I maakte van Engeland een wereldspeler. Indira Gandhi, Margaret Thatcher en Golda Meir waren premier in hun land, respectievelijk India, Verenigd Koninkrijk en Israël.

Deze vrouwen kwamen net als hun mannelijke opponenten aan de macht via berekende huwelijken, door erfopvolging en recenter via verkiezingen. Toentertijd en ook nu nog hadden deze vrouwen het moeilijk in een mannenwereld. Ze kregen vele etiketten opgespeld van intelligent, goede moeders voor hun land, ijzeren dame tot minder fraais als helleveeg, wolvin tot Jezebel.

Het aantal vrouwen dat heerste als keizerin, koningin, presidente of premier is eerder klein, tot nu toe. De geschiedenis kent ook echtgenotes of minnaressen die een vooraanstaande rol gespeeld hebben in hun land. Denk maar aan Evita Perron of madame de Pompadour.

Dit zéér mooi geïllustreerde boek is een must voor elke geschiedenisliefhebber. Van elke van de 50 vrouwen die geschiedenis schreven is een korte biografie neergezet in een historische context.


Ondertitel: Vijftig vrouwen die geschiedenis schreven van Batseba tot Beatrix

Tags: Geschiedenis

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: