VOLKSSAGEN, VOLKSGEBRUIK EN VOLKSGELOOF


Book VOLKSSAGEN, VOLKSGEBRUIK EN VOLKSGELOOF
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • VOLKSSAGEN, VOLKSGEBRUIK EN VOLKSGELOOF Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • VOLKSSAGEN, VOLKSGEBRUIK EN VOLKSGELOOF Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

In deze publicatie uit 1918 bundelde de auteur een aantal sagen, volksgebruiken en voorbeelden van volksgeloof. De inhoud is zo verscheiden als de titel belooft. 

De lezer krijgt zowel een beeld van de vrijmetselarij, Sint-Elooi als Kerstmis in het volksgeloof. Daarnaast komen de meest gruwelijke strafvormen uit verselsels aan bod net als de meest fantastische mensen. Alfons De Cock heeft ook aandacht voor menseneters, duivelsgeloof en scheppingsverhalen of merkwaardige vonnissen uit de wondere wereld van het bijgeloof en de vertelsels. EEn in deze contekst toch wel apart hoofdstuk is dat over de Nederlandstalige plantennamen met de bijhorende illustraties. Sommige planten leveren natuurlijk ook wel een bijzondere bijdrage aan volksgeloof en volksgebruiken.

Wie zich wil verdiepen in deze materies krijgt met deze heruitgave weer een pak mooie verhalen, uitstekend geschikt om te lezen in de donkere dagen van het jaar. Leuk dat de Geschiedkundige Heruitgeverij zulk een breed en gevarieerd pakket aan onderwerpen weer opnieuw beschikbaar maakt. Voor geen geld dan nog!

Tags: Erfgoed, Geschiedenis, Geschiedkundige Heruitgeverij

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: