SINT-PETERSBURG, DE DROOMSTAD VAN DE TSAAR


Book SINT-PETERSBURG, DE DROOMSTAD VAN DE TSAAR
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • SINT-PETERSBURG, DE DROOMSTAD VAN DE TSAAR Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • SINT-PETERSBURG, DE DROOMSTAD VAN DE TSAAR Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Sint-Petersburg, droomstad, maar niet alleen van de tsaar, zou ik durven zeggen. Bij liefhebbers van kunst, cultuur, geschiedenis, ... staat deze stad, ooit gebouwd aan de rand van het Russische rijk, hoog op de to do-lijstjes. Vooraf kennis maken met de geschiedenis ervan, die van haar grondlegger en die van zijn nakomelingen is echt wel een aanrader om volop de stad in je op te nemen.


Het is niet meteen de bedoeling van deze uitgave om je te adviseren over wat je allemaal zou moeten bekijken en bezoeken. Laat je via de hier geschetste geschiedenis van de stad en haar heersers overrompelen, dan ben je uitstekend gewapend om je eigen keuzes te maken.

Dat er een aantal woorden uit onze taal opduiken in het Russisch is mede toe te schrijven aan tsaar Peter de Grote. Niet alleen zakte de man zelf af naar onze contreien, hij bracht ook talloze ambachtslui van hier ertoe om (goed betaald) hun vakmanschap aan te wenden voor de bouw van zijn stad. Vakmannen uit andere Europese regio's volgden later in hun spoor. Niet alleen was hun vakkennis van hoog niveau, de Russen waren zelf minder geneigd om naar dat onherbergzame gebied te trekken.

De bouw van Sint-Petersburg was niet alleen een staaltje van hoogwaardige techniek, maar ook van durf. Hoe durf je het aan om een stad te bouwen in een veraf gelegen gebied dat bovendien een moerassige ondergrond had? Zelfs wegen ernaartoe waren er niet. 

De stad moest letterlijk uit het niets opgebouwd worden. De hedendaagse bezoeker beseft dit wellicht al te weinig? Hou dat in gedachten wanneer je hier kennis maakt met de boeiende eerste eeuw van het bestaan van Sint-Petersburg.

   

Tags: Citytrip Sint-Petersburg, Davidsfonds Uitgeverij, Geschiedenis

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: