OUDENAARDSE WANDTAPIJTEN


Book OUDENAARDSE WANDTAPIJTEN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • OUDENAARDSE WANDTAPIJTEN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • OUDENAARDSE WANDTAPIJTEN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Helemaal terecht is Oudenaarde bijzonder trots op de prachtige wandtapijten die hier ooit gemaakt werden. Niet alleen beschikt de stad over een schitterende collectie van dergelijke tapijten, er wordt ook werk gemaakt van restauratie en dan zijn er nog het boeiende studiewerk en de publicaties, zoals het voorliggende.


Wat zeker extra aandacht verdient is dat de wereldje van de wandtapijten veel ruimer is dan de loutere aanmaak ervan. Er komt zoveel meer bij kijken: het ontwerpen van kartons, het bewaren van de kwaliteit, de herstelling, het verkopen tot in Antwerpen toe en vandaar verder naar tal van andere locaties, ...

Deze bijzondere uitgave is rijkelijk voorzien van afbeeldingen van wandtapijten en details daarvan. Je ontdekt ook wie er zoal betrokken was bij de productie en de verspreiding ervan. Duidelijk en zorgvuldig taalgebruik draagt ertoe bij dat deze uitgave toegankelijk is voor een breed publiek. Eenmaal je via deze uitgave genoten hebt van de hoogstaande wandtapijtenkunst wil je deze wellicht ook met eigen ogen aanschouwen in het MOU, aan het Stadhuis van Oudenaarde. 

Met deze uitgave stelt het MOU een mooi voorbeeld van hoe een niet zo grote stad toch kan zorgen voor de uitstraling van haar verleden. Om fier op te zijn.  

  

Tags: Erfgoed, Geschiedenis

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: