OORLOG & REVOLUTIE


Book OORLOG & REVOLUTIE
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • OORLOG & REVOLUTIE Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • OORLOG & REVOLUTIE Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Via deze boeiende uitgave krijgt de lezer een breder inzicht in belangrijke gebeurtenissen zowel aan de vooravond als tijdens de Eerste Wereldoorlog in Rusland. Eerst bekijkt de auteur hoe het enorme Russische rijk in die oorlog terecht kwam. Vervolgens bekijkt Dominic Lieven deze oorlog vanuit Russisch perspectief. Daarnaast komt ook nog de Russische Revolutie aan bod met haar oorzaken en gevolgen. Een van de meest bekende gevolgen is natuurlijk het uit de deur kieperen van het tsarendom. Rusland was trouwens niet het enige land waar tijdens en na de Grote Oorlog de monarchie als groot huisvuil aan de deur gezet werd.

De auteur heeft zich bijzonder uitvoerig gedocumenteerd om de gebeurtenissen van indertijd te kunnen schetsen. De correspondentie tussen betrokkenen, regeringsleiders, ambassadeurs en hogere officieren, is bijzonder leerrijk. Of deze wereldoorlog had kunnen afgewend worden is voer voor discussie, maar er is alvast sprake van gemiste kansen. Dat de weinig krachtdadige tsaar heen en weer geslingerd werd tussen zijn voorkeuren was hierbij evenmin een pluspunt.

Het is beslist de inspanning en de tijd waard om je, via deze leerrijke uitgave, een weg te banen doorheen deze episodes van de Russische geschiedenis.


  


Ondertitel: "De ondergang van tsaristisch Rusland".

Tags: Geschiedenis, Vakantie Rusland

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: