KUNST & CHRISTENDOM


Book KUNST & CHRISTENDOM
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • KUNST & CHRISTENDOM Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • KUNST & CHRISTENDOM Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Het christendom heeft een reusachtige invloed gehad op uiteenlopende aspecten van de kunst. Naast andere invloeden moet alvast gesteld dat de kunstproductie geïnspireerd door deze godsdienst reusachtig groot is. Deze uitgave geeft in 300 afbeeldingen en bijhorende verklarende teksten alvast een inzicht in wat zulks betekende voor de beeldende kunsten. 

Het aanbod aan christelijke kunst is enorm, terwijl de variatie aan thema's ook nog eens reusachtig is. Er zijn zoveel teksten, verhalen, gebeurtenissen, gedachten, … waaruit kunstenaars inspiratie kunnen putten. De auteurs van deze uitgave waagden er zich aan om uit dat aanbod 300 taferelen te selecteren, te duiden en te beschrijven. Telkens is er een summiere aanduiding van tijd en plaats.

Omdat het aanbod zo reusachtig is, lijkt kiezen in haar meest negatieve vorm wel eens op onderwaarderen of zelfs schrappen. Maar bij een onderbouwde keuze lijkt dat negatieve weg te vallen. Komt daar nog eens de waardering voor het geselecteerde bij. Interessante aanvulling is de lijst met herkenningsgegevens. De lezer kan zo bijvoorbeeld nagaan op welk kunstwerk bijvoorbeeld een troon, een weegschaal of een regenboog voorkomt. 

De geïnteresseerde moet door een brede keuze aan kunstwerken waden, maar zal met genoegen vaststellen dat hij / zij weer een pak kennis en schoonheid rijker is.

   


Ondertitel: "300 taferelen".

Tags: Davidsfonds Uitgeverij, Kunstboek

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: