INGENIEURS EN HUN ERFGOED


Book INGENIEURS EN HUN ERFGOED
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • INGENIEURS EN HUN ERFGOED Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • INGENIEURS EN HUN ERFGOED Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Het boek is een educatieve verkenningstocht naar de technische relicten van de Belgische ingenieurs. Het behandelt 25 ingenieurs waarvan de ontwerpen tot ons nationaal erfgoed zijn gaan behoren. De samenstellers stelden een streng criterium op waaraan de ingenieurs die in het boek voorkomen moesten voldoen.

Het boek komt geen moment te vroeg: ons industrieel erfgoed is altijd al stiefmoederlijk behandeld geweest; door dit gegeven onder de bredere aandacht te brengen hopen de samenstellers dat het nog resterende erfgoed beter beschermd kan worden. In tegenstelling tot de architecten zijn de meeste ingenieurs in Vlaanderen tot nu toe grote onbekenden gebleven. Zo is Clément Van Bogaert, de ontwerper van de indrukwekkende metalen overkapping van het centraal station te Antwerpen, voor de meesten een grote onbekende gebleven; wie van ons weet dat de Atlasraketten ontworpen werden door Karel Jan Bossart, een andere onbekend gebleven Belg.

De 25 ingenieurs worden in het boek voorgesteld met een korte biografie en ten minste één van hun voornaamste verwezenlijkingen. Het boek is gedrukt op glanspapier en op groot formaat zodat de vele foto’s goed tot hun recht komen.


Het boek is te koop bij sommige gespecialiseerde boekhandels, het Erfgoedhuis Den Wolsack in de Oude Beurs 27 te Antwerpen en te bestellen via de website: www.siwe.be

Tags: Geschiedenis, Industrieel erfgoed

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: