FLORA MAGICA


Book FLORA MAGICA
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • FLORA MAGICA Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • FLORA MAGICA Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

De magische eigenschappen van een groot aantal planten worden beschreven in dit tachtig jaar oude boek.  De Geschiedkundige Heruitgeverij heeft dit boek uit 1930 beschikbaar gesteld op CD-Rom samen met een uitgave van Volksklederdrachten in Vlaanderen.
"Heksen wonen of vergaderen zich in, op, onder of op sommige Planten” is de openingszin van het boek en hiermee weet je onmiddellijk dat Flora Magica handelt over de planten in de toverwereld.  Welke negen kruiden werden er gebruikt om onweer te brouwen in de toverketel?  Welke zijn de verschillende rituelen die in diverse landen op Walpurgisnacht, de avond vóór 1 mei, werden uitgevoerd om heksen te verjagen?  Je komt er alles over te weten evenals over het heksenvoedsel, de echte heksenplanten en heksenschepsels van over heel de wereld. Maar er wordt ook aandacht besteed aan planten, zoals de roede, van Mozes of Aaron, waar wonderbaarlijke werken aan werden toegedicht.
Germaanse en Noorse mythologie, oud volksgeloof, sagen en mythen verwijzen naar de planten die je beschermen tegen onheil en hekserij of die je rijkdom en geluk beloven.  Maar pas op voor de witte hagedoorn, een toverkol kan je hiermee lumbago of heksenschot bezorgen … Isidoor Teirlinck geeft je met dit waardevolle boek een schat aan informatie over de functie van de planten in de magie. En, jawel, hij is de vader van Herman Teirlinck.

Tags: Geschiedenis, Geschiedkundige Heruitgeverij, Natuur

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: