DE NOORDSE MYTHEN


Book DE NOORDSE MYTHEN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • DE NOORDSE MYTHEN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • DE NOORDSE MYTHEN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Wanneer je naar Scandinavië reist kan het nuttig zijn vooraf even kennis te maken met de toch wel complexe mythologie van die regio. Allerhande figuren buitelen door elkaar, hebben elkaar lief, maken het elkaar moeilijk, doen goed of kwaad, proberen de mensen te adviseren, doen zich geheimzinnig voor of trachten indruk te maken, ... De kennis die we hebben van de Noordse mythen hebben we vooral te danken aan één man.

Rond 1230 verzamelde en noteerde Snorri Sturluson Noordse mythen in zijn werk "Edda". De verhalen die we daarin lezen kunnen regelmatig gekoppeld worden aan archeologische vondsten, die we als het ware kunnen zien als de illustraties bij de "Edda". De goden en hun helpers werden afgebeeld op voorwerpen allerhande.

De auteur maakt ons stap voor stap wegwijs in het Noordse godenwereldje, waarin behalve individuen ook een aantal groepen van wezens een rol spelen. Zij verwijst ook naar latere auteurs die dankbaar gebruik maakten van dat wereldje om hun eigen verhalen vorm te geven, denken we maar aan Tokien en Wagner bijvoorbeeld. Tegelijkertijd wijst de auteur op de talrijke archeologische vondsten die de verhalen uit de Edda kracht bijzetten. 

Bescheiden, maar duidelijke en leerrijke uitgave.

  


Ondertitel: "Goden en helden van het oude Scandinavië".

Tags: Geschiedenis, Mythologie, Vakantie Noorwegen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: