ANTWERPSCHE REIZIGERS VAN DE VROEGSTE TIJDEN TOT OP HEDEN


Book ANTWERPSCHE REIZIGERS VAN DE VROEGSTE TIJDEN TOT OP HEDEN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • ANTWERPSCHE REIZIGERS VAN DE VROEGSTE TIJDEN TOT OP HEDEN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • ANTWERPSCHE REIZIGERS VAN DE VROEGSTE TIJDEN TOT OP HEDEN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Deze uitgave, nu enkel op cd-rom, dateert oorspronkelijk uit 1883. Dat is dan ook het jaartal dat in de titel moet begrepen worden als "heden". De auteur heeft aandacht voor een ganse resem Antwerpse reizigers die tussen de 15de eeuw en 1883 op ontdekking trokken, weliswaar niet altijd naar het andere eind van de wereld.

Onder hen bekende namen als Abraham Ortelius, Balthazar Moretus en Jaak Andries Cobbe, maar ook namen die vandaag compleet onbekend klinken alhoewel de betrokkenen vaak ook belangrijke verdiensten hadden. Alleen al daardoor illustreert de Geschiedkundige Heruitgeverij het nut van haar werk, maar er zijn natuurlijk zoveel meer interessante en leerrijke facetten aan verbonden. Terugkeren in de tijd blijft een boeiende bezigheid.

Naargelang de bestelling en de omvang van uitgaven van de Geschiedkundige Heruitgeverij kunnen er een of meer boeken op dezelfde cd-rom staan. Vandaar dat dit boek dezelfde cover vertoont als "De Vlamingen en de Spaansche ontdekkingsreizen tijdens de XVIe eeuw in het Oosten".

Tags: Geschiedenis, Geschiedkundige Heruitgeverij, Vlaanderen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: