MAYA'S & AZTEKEN


Book MAYA'S & AZTEKEN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • MAYA'S & AZTEKEN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • MAYA'S & AZTEKEN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Over de geschiedenis van Azteken, Maya’s en andere meso-Amerikaanse volkeren geraakje voorlopig nog niet uitverteld. Steeds weer zijn er ontdekkingen klein en groot die het intrigerende beeld van deze volkeren weer een klein beetje meer vervolledigen en soms ook bijsturen.
 
De titel van het boek geeft weliswaar aan dat het in deze verzorgde uitgave vooral om de Azteken en de Maya’s draait, maar er is ook aandacht voor de andere oude inheemse volkeren van Guyana en Centraal-Amerika. Die volkeren duiken vooral op indien zij de voorlopers, bedenkers of ontdekkers waren van bepaalde aspecten van cultuur of religie. Zij krijgen dan de eer die hen toekomt.
 
Deze boeiende en leerrijke uitgave draait vooral rond twee thema’s: geschiedenis en mythen. Binnen elk van beide grote thema’s komen een ganse resem deelaspecten aan bod, telkens over twee pagina’s, die samen een veelzijdig beeld ophangen van het leven in de beide maatschappijen, waarvan de bloei plots werd afgebroken door de inval van de Spaanse veroveraars.
 
Een bezoek aan de resten en de ruïnes van de culturen van de Maya’s en of de Azteken is bijna zinloos zonder ietwat voorkennis. Hoe groter die voorkennis, hoe meer je kunt genieten van en begrijpen van wat je onder ogen krijgt. De verscheidenheid aan bezienswaardigheden uit de beide culturen in Latijns-Amerika is bijzonder groot. Deze rijkelijk geïllustreerde uitgave biedt een ruim inzicht in een veelheid aan aspecten uit die culturen en is daarom bijzonder geschikt om je kennis zeer stevig op te vijzelen. Zelfs als je niet spoorslags afreist naar de betrokken regio blijven de verzamelde kennis en inzichten in deze schitterende culturen bijzonder waardevol.


Formaat: 235 x 305 mm

Tags: Azteken, Bezienswaardigheden Mexico, Maya’s, Vakantie Mexico

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: