KIJK OMHOOG


Book KIJK OMHOOG
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • KIJK OMHOOG Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • KIJK OMHOOG Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Meer nog dan voor de auteur heb ik bewondering voor de talrijke fotografen, die zorgden voor de buitengewone beeldenrijkdom van koepels, gewelven en plafonds in deze bijzondere uitgave. Mogelijk heb je al de gewelven van de Sagrada Familia bewonderd of die van het Dogenpaleis? Probeer dat maar eens in beeld te brengen!


Catherine McCormack leidt ons rond langs een resem gebouwen uit de sectoren religie, cultuur, politiek en macht. Ze laat ons nader kennis maken met de schitterende koepels, gewelven en plafonds van onder meer de Kerk van de Wederopstanding van Jezus Christus (Sint-Petersburg), het Burgtheater (Wenen), het Alhambra (Granada), het Natiënpaleis (Genève), Topkapipaleis (Istanbul), de Botanische Tuin van Toluca (Mexico City), het Apostolisch Paleis (Vaticaanstad), enz...

Telkens verhaalt de auteur over de ontwerper en over de ontstaangeschiedenis. Eigenlijk bewonder je telkens een kunstwerk; of eerder een complexe veelheid aan kunstwerken. Wat er op al die plafonds enz... afgebeeld staat getuigt niet alleen van een indrukwekkende technische kwaliteit meer evenzeer van grote creativiteit.

Een flauw grapje zou kunnen zijn dat deze werkelijke prachtige uitgave je pijn in de nek en de rug bespaart, maar zelfs dat zou je er kunnen voor over hebben om van deze vorm van menselijke creativiteit te genieten. Bijkomend voordeel van dit boek: je kan veel langer genieten, blijvend eigenlijk.


Ondertitel: "Prachtige koepels, gewelven en plafonds".

Tags: Davidsfonds Uitgeverij, Fotoboeken, Standaard Uitgeverij

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: