ESCHER OP REIS


Book ESCHER OP REIS
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • ESCHER OP REIS Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • ESCHER OP REIS Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Wie dacht dat het wereldwijd bekende grafische werk van M.C. Escher alleen maar in zijn uitermate creatieve hersenen ontstond moet zijn mening bijstellen. De grote kunstenaar was immers ook een gepassioneerd reiziger en deed onderweg wel vaker inspiratie op. Vooral zijn reizen in Italië bezorgden hem ruimschoots nieuwe onderwerpen en ideeën.

Met zijn grote verbeeldingskracht verwerkte Maurits Cornelius Escher die thema's dan op ongeëvenaarde wijze in verrassende vormen. Dat zijn vader waterbouwkundig ingenieur was kan best hebben bijgedragen tot de aard van het grafische werk. Vaders' tekentafel leverde allicht geen lieflijke landschappen op die de jonge Escher konden inspireren.

Deze boeiende uitgave vergezelt de gelijknamige tentoonstelling die nog tot 28 oktober loopt in Het Fries Museum in Leeuwarden en is een belangrijk onderdeel van "Leeuwarden Europese Hoofdstad 2018". Naar Leeuwarden trekken om met Escher op reis te gaan is best een aantrekkelijke gedachte. Lukt het niet, dan biedt deze "gids" een boeiend beeld van hoe reizen tot kunst kan leiden. 

  


Ondertitel: "Escher's Journey".

Tags: Fotoboeken, Reisverhalen

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: