DE DUIVELSE KONINGIN


Book DE DUIVELSE KONINGIN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • DE DUIVELSE KONINGIN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • DE DUIVELSE KONINGIN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Het Forentijns geslacht de Medici was een machtige en invloedrijke familie in de 15e eeuw.  Catharina, dochter van Lorenzo II de Medici, was een schaakstuk in het politieke leven van die tijd en haar lot lag in de handen van de Paus, haar familie en haar vijanden. Op 14-jarige leeftijd werd ze uitgehuwelijkt aan de even oude Hendrik, hertog van Orléans, en zoon van koning Frans van Frankrijk.

Deze jonge prins werd later zelf koning van Frankrijk.  Samen kregen Hendrik en Catherina tien kinderen waarvan er zeven in leven bleven.  De koninklijke familie trok het hele jaar rond naar haar verschillende kastelen waaronder Blois, Chenonceau, Chambord en het Louvre. Catharina bleek een vastberaden vrouw te zijn met bijgelovige trekjes, haar omgang met Cosimo Ruggieri, een Florentijs astroloog, wijst daarop.  Ze vocht voor het erfrecht van haar kinderen en mengde zich in de strijd tussen de verschillende godsdiensten.  De manier waarop ze dit deed is omstreden.  Was ze meedogenloos of eerder een compentente vorstin?

Van Jeanne Kalogridis verscheen reeds in het Nederlands Het portret van Mona Lisa.  Wanneer mogen we de vertaling verwachten van The Borgia Bride?


Ondertitel: Een roman over het leven van Catharina de Medici

Tags: Geschiedenis

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Reacties

luc van damme

8/05/2012

wanneer mogen we de borgia bride in het nedelands verwachten?

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: