100 ONVERGETELIJKE PLEKKEN DIE DREIGEN TGE VERDWIJNEN


Book 100 ONVERGETELIJKE PLEKKEN DIE DREIGEN TGE VERDWIJNEN
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • 100 ONVERGETELIJKE PLEKKEN DIE DREIGEN TGE VERDWIJNEN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • 100 ONVERGETELIJKE PLEKKEN DIE DREIGEN TGE VERDWIJNEN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Het idee achter deze prachtige uitgave is eerder "laat ons al het moois dat hier en elders te zien is behouden", dan in beeld brengen welke schade de opwarming van de aarde al aangericht heeft. Misschien -hopelijk- wekt deze positieve benadering van het klimaatprobleem meer aandacht, bewustwording en misschien zelfs actieve inzet op dan andere benaderingen? Welke aanpak best werkt is natuurlijk om het even, het is het eindresultaat dat van belang is.

De auteurs brengen honderd bijzondere plaatsen in beeld die dreigen te verdwijnen of alleszins sterk aangetast worden als de opwarming van de aarde zich doorzet. In het lijstje onder meer: de Kilimandjaro, de Nijldelta, Venetië, de Malediven, Bangkok, de Nigerdelta, het Balatonmeer, de skigebieden van Kitzbuhel, Rotterdam, de Mekongdelta, de Kalahariwoestijn, ... Wat zou onze aarde er troosteloos uitzien.

Evengoed hadden de auteurs honderd andere plaatsen in beeld kunnen brengen, de stijging van de zeespiegel zou overal haar invloed kunnen laten gelden. Dit schitterend boek kopen om je geweten te sussen volstaat niet. Hopelijk zet het je ook aan het denken?

Tags: Milieu

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: