WERELD BAKBOEK


Book WERELD BAKBOEK
  • Auteur:
  • ISBN: 9789463887045
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 272
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 39,50
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 26/11/2019
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Uitgeverij Kannibaal
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • WERELD BAKBOEK Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • WERELD BAKBOEK Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Eerder schreef meesterbakker Stefan Elias al een boek over het culinaire erfgoed van de befaamde Gentse bakkersdynastie Bloch, waarvan hij overigens de belangrijkste medewerker was. Na dat "Belgische Bakboek" verbreedt de auteur-bakker hier zijn schaal naar wereldniveau. De kunst van het bakken ontwikkelde zich millennia lang tot het huidige niveau. Ooit volstond vuur om te bakken, maar de basisingrediënten veranderden niet in belangrijke mate. Met bloem, melk, eieren en kruiden ben je al een behoorlijk eind op weg. 

Omdat het de bedoeling is zelf aan de slag te gaan met de recepten bezorgt Stefan Elias je vooraf wat basisinformatie over benodigdheden, bakkerijweetjes, technieken en ingrediënten. Je kan zo aan de slag, of het nu een Europees, Zuid-Amerikaans of ander recept is. Overigens, de recepten zijn niet geografisch gerangschikt maar naar hun aard: brioches, zoete broden, Danish pastry, taarten, hartig gebak, ...

Natuurlijk val je voor de schitterende foto's in deze lekkere uitgave, maar wanneer je de receptuur van nabij bekijkt moet je vaststellen dat die eigenlijk eenvoudiger uitgelegd is dan de af en toe wat moeilijkere namen waar ze achter schuilen: Brioche Tourbillon, Bombolini, Briochette Macadamia, Skillingsboller, Shokupan, Zwieback, ...

Andere namen verraden meteen de ware aard van een gebak: Suisse Bloch, Blauwe bosbessentaart, Quiche Lorraine, British Pie, … Zoals je merkt opent deze heerlijke uitgave een hele bakwereld, die bovendien inspiratie levert voor eigen creaties. Waar je ook op reis was, er is altijd wel iets waarvan je hoopt dat je er thuis ook kan van proeven. Goede kans dat je het hier herkent.

  


Ondertitel: "Het beste gebak van Gent tot New York".

Tags: Gastronomie, Kookboeken

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: