THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND


Book THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • THEEROUTES – MET THEE DE WERELD ROND Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Het eerste Nederlandstalig boek over theeproductie, thee bereiden, proeven en bezoeken van theeplantages. Dat doet Deirdre Deprettere reeds een tiental jaren wereldwijd. Een boeiend verslag van reizen naar klassieke theeproducerende landen zoals India, Sri Lanka, China, Japan, Thailand, Iran, Georgië, Malawi en de Azoren. Maar ook in minder exotische bestemmingen gedijen theeplanten, zoals in Schotland en Nederland.

Van ieder land worden tijdens het reisverslag de theesoorten en de verschillen in theeproductie besproken, daarenboven de smaakpapillen aan ’t werk gezet tijdens de traditionele theeceremonies. Karlijn Dapper levert als thee-expert hierbij de nodige knowhow in kaderstukjes.
 
Het produceren van wijn en thee heeft gemene raakvlakken: het belang van de terroir, de hoeveelheid zon en regen en het tijdstip van het plukken van het blad. Ook bij de proeverij zijn er gelijkenissen: de thee in de mond laten rondgaan en daarna uitspugen. De theesoort krijgt daarna ook kwalificaties als fruitig, fris aroma van citrus, kamperfoelie,… Er is bijvoorbeeld al een smaakverschil bij witte thee wanneer de blaadjes geplukt werden bij zonsopgang of zonondergang.

Interesse in een bezoek aan een theeplantage tijdens je vakantie dan vind je bij elke bestemming een annex: ‘Theetoerist in de dop’ met informatie over theeplantages en –fabrieken, in welke theeplantages je kan overnachten, waar gidsen contacteren….

De auteur organiseert eveneens themareizen rond thee (https://www.cupofteatravel.nl)

Niet alleen de gepassioneerde theeliefhebber maar ook de geïnteresseerde toerist vindt hier ruim informatie over het reilen en zeilen van een theeplantage.

  

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: