SPECERIJENBIJBEL


Book SPECERIJENBIJBEL
  • Auteur:
  • ISBN: 9789048867882
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 492
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 34,99
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 24/06/2025
  • Recensent: LD
  • Uitgeverij: Carrera Culinair
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • SPECERIJENBIJBEL Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • SPECERIJENBIJBEL Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Specerijen geven bepaalde accenten aan gerechten van zoet over hartig tot pikant. Het zijn smaakmakers die met hun aroma’s een extra toets geven aan warme en koude maaltijden. De aanpak van de bespreking van specerijen in dit boek is interessant. Allereerst vertelt de schrijfster duidelijk wat voor haar het verschil is tussen specerijen en kruiden. Om kort te zijn, een specerij is een gedroogd deel van een plant. Denk maar aan het blad, de bloem, de vrucht of de wortel.

In alfabetische volgorde komen alle verschillende specerijen aan bod. Beginnend met de letter A van Ajowanzaad, afkomstig uit Zuid-Azië, met een tijmachtige smaak. En eindigend met de letter Z van zout en haar vele variaties als keukenzout, zeezout, roze Himalayazout en zwart zout. Van elke specerij lees je over de oorsprong en geschiedenis, geografische spreiding en culinaire toepassingen. Bij elke aromaat worden er enkele recepten voorgesteld waarin de specerij goed tot haar recht komt. Zoals basilicum in  een specerijenmix en Jamaicaanse kip, peperkorrels in rundvlees met zwarte peper of noedels met groen peper, rozemarijn in olijfolie of in een ovenschotel met rijst.

200 gerechten uit de wereldkeuken passeren de revue. Elk gerecht is afgestemd op vier personen, met een ingrediëntenlijst en keukenbenodigdheden, indien van toepassing, zoals een vijzel, bakpapier of een handmixer. De bereidingswijze wordt klaar en duidelijk uitgelegd. Bij de meeste gerechten is een foto toegevoegd wat op zich wel nodig is gezien de niet-alledaagse, maar daarom niet minder smakelijke recepten.

Dit kookboek is een open venster naar de eetcultuur van de wereld.

  


Ondertitel: "Van zoete aardappel met kaneel en chilipoeder tot gestoofd buikspek met steranijs en korianderzaad".

Tags: Kookboeken

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: