SAMARKAND


Book SAMARKAND
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • SAMARKAND Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • SAMARKAND Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Laat er geen twijfel over bestaan, in deze rijkelijk geïllustreerde uitgave ontdekt de lezer een resem heerlijke recepten. Maar het zijn de verhalen over de bijzondere stad Samarkand, de mythische figuur Timoer Lenk en de wederzijdse beïnvloeding van de Centraal-Aziatische keukens die dit boek een extra cachet geven. Door zijn strategische ligging was Samarkand eeuwenlang een plek waar culturen (en de bijhorende keukens) elkaar ontmoetten, zowel goedschiks als kwaadschiks.

De auteurs reisden door de regio en verzamelden recepten uit de 7 etnische keukens die in de loop der eeuwen het smakenpalet bepaalden van de bewoners van Samarkand: Koreanen, Russen, Joden, Tadzjieken, Oezbeken, ... Kun je je inbeelden welk een culinaire verscheidenheid hier uiteindelijk op de tafels kwam?

Even door deze lekkere uitgave bladeren geeft een beeld van wat je mag verwachten aan lekkers. Komkommer met yoghurt en aardbeien, dat lijkt me een mooi begin. Ik ben benieuwd naar Abrikozen-linzensoep en naar Gebraden lamsschouder met granaatappelglazuur. En wat gedacht van Russische zalmpastei, Boterzachte aardappels met dille, Dragonlimonade of Rijstpap met pompoen en dadelstroop?

Reizen om te leren is vanaf nu reizen om te proeven!

   


Ondertitel: "Verhalen en recepten uit Centraal-Azië".

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: