In 2023 werd Michele Pascarella uitgeroepen tot beste pizzabakker ter wereld en het naar nadien kreeg zijn pizzeria in Londen de prijs voor de beste pizzeria in Europa. Die kerel heeft dus duidelijk wel verstand van pizza! Meer dan voldoende alvast om een boek samen te stellen over de perfecte Napolitaanse pizza. Laat ze maar praten, die mensen die beweren dat de echte pizza in de Verenigde Staten uitgevonden werd!
Michele Pascarella doet in deze fraaie en rijkelijke geïllustreerde uitgave uit de doeken hoe je hedendaagse Napolitaanse pizza's samenstelt, vervolgens liefdevol bakt. en uiteraard van smikkelt samen met je gasten. Toch wel bijzonder is dat de uiteindelijke Napolitaanse pizza van Michele Pascarella niet geboren werd in de pizzahoofdstad Napels. Dat gebeurde in een kosmopolitische wijk in Londen, ondertussen weliswaar niet vergetende dat de eerste basis daarvoor gelegd werd in het Italiaanse plaatsje Caserta.
Uitgaande van zijn oorspronkelijke Napolitaanse pizza creëerde Pascarella seizoensgebonden lekkers met andere ingrediënten en natuurlijk resulterend in andere smaken. Let op de grote variatie aan ingrediënten die aan bod komen. Wat gedacht van een pizza waarop gekarameliseerde vijgen het gezelschap krijgen van zoute Parmaham? Of dat exemplaar waar doperwtencrème gecombineerd wordt met gekookte ham en Parmezaanse kaas? Bij een pizzamaaltijd horen beslist ook appetizers, desserts en drankjes. Ook daarvoor voorziet de auteur / pizzakoning diverse recepten inclusief een paddenstoelencocktail.
Door het boek bladerend ruik je de pizza's al bijna en komt het water je in de mond!
Ondertitel: "Het ultieme kookboek voor Napolitaanse pizza en meer!".