KWEEPEER, MISPEL EN VIJG


Book KWEEPEER, MISPEL EN VIJG
  • Auteur:
  • ISBN: 9789059564138
  • Type: Paperback
  • Bladzijden: 159
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 19,95
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 20/11/2011
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
  • Verdeeld door: Agora Uitgeverscentrum
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • KWEEPEER, MISPEL EN VIJG Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • KWEEPEER, MISPEL EN VIJG Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

De voorbije jaren kregen de "vergeten" groenten" steeds meer aandacht; hoog tijd dus om ook de minder gebruikelijke fruitsoorten wat meer aandacht te schenken. Ria Loohuizen deed dat al eens eerder met een boek over kweepeer en vijg, maar dat kreeg een make over en tegelijkertijd het gezelschap van de mispel. Overigens is van de drie fruitsoorten de mispel nog het meest inheems, zij het dat haar oorsprong ook elders ligt.

Eerst bekijkt de auteur de historisch en de botanische aspecten van elke fruitsoort. Ze vertelt ons bij de kweepeer ook welke vitaminen en sporenelementen daarin aanwezig zijn, maar als je daar geen cijfers vermeldt of vergelijkingen maakt met andere fruitsoorten, dan heb je er niet veel aan. De historische aspecten leveren leuke weetjes op. Dit hoofdstuk wordt aangevuld met een beknopt overzicht van de geschiedenis van de suiker. Er is ook een uiterst summier hoofdstukje "maten en gewichten", maar daarin alleen volumes aan bod, geen gewichten.

De keukenprinsessen en -prinsen onder ons zullen zeker de 75 recepten op basis van kweepeer, mispel of vijg waarderen. Interessant is ook dat deze geografisch gerangschikt zijn, van Turkije tot Noord-Europa. Wanneer je leest en later proeft welke heerlijke gerechten je met dit fruit kan bereiden ben je zeker geneigd om er meer gebruik van te maken. Wil je mispels gebruiken, dan begin je die best zelf te telen. Niet alleen zijn ze bijna nergens te koop, echt vers zijn zee natuurlijk het lekkerst.

Proef van het onbekende !


Ondertitel: "Culinaire reis van Mesopotamië tot de Maghreb. Met 75 recepten voor fijnproevers".

Tags: Gastronomie, Recepten

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: