KOKEN MET TRAPPISTENBIER


Book KOKEN MET TRAPPISTENBIER
  • Auteur:
  • ISBN: 9789059085862
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 171
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 27,50
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 22/09/2014
  • Recensent: LD
  • Uitgeverij: Davidsfonds
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • KOKEN MET TRAPPISTENBIER Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • KOKEN MET TRAPPISTENBIER Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

11 trappistenbieren verdwijnen, voor dit kookboek, in de kookpotten van de chefs van Hotel- en Toerismeschool Spermalie.  Hun toprecepten met trappistenbieren worden in deze uitgave samengebracht.  De trappistenbieren worden in alfabetische volgorde voorgesteld.  Kwestie van bierneutraal te blijven?  Allereerst wordt de geschiedenis van de abdij kort toegelicht.  Daarna volgt, niet minder belangrijk, de theoretische bierdegustatie. Hoe ziet de drank er visueel uit?  Wat leert ons het aroma?  En ook belangrijk: wat is de smaak en het mondgevoel?  In het item ‘gastronomie’ lees je de aanbevolen gerechten die het best bij die bepaalde trappist passen.  Vreemd … bij geen enkel trappistenbier wordt de ‘Vlaamse stoofkarbonaden’ aangeraden.

Bij elke trappist staan telkens drie recepten uitgebreid beschreven.  Na het boodschappenlijstje van benodigdheden volgt een duidelijke omschrijving van het recept.  Een bijhorende foto toont de hobby-kok alvast het beoogde  indresultaat.  Let wel, de voorgeschreven hoeveelheden zijn bereidingen voor 8 personen.  Gezien de grote gezinnen in de minderheid zijn, is het zaak om zoveel mogelijk vrienden rond je dis te scharen.  Wat zullen ze smullen van jouw versie van chocolademousse met Rochefort of een kalfswang met Westmalle.

Vreemd … tussen de drieëndertig recepten ontbreekt ook weer … precies, de Vlaamse stoofkarbonaden.  Waar is het misgelopen? Waarom pakt men niet uit met één van onze Vlaamse topgerechten?  Hier ontbreekt duidelijk een hoeveelheid chauvinisme!

De Internationale Vereniging Trappist (ATP) krijgt ook een plaatsje in dit boek.  Negentien kloostergemeenschappen van trappistenmonniken en –monialen telt deze vereniging.  Het ATP-label is toegekend aan het trappistenbier van Achel, Orval, Chimay, Engelszell (Oostenrijk), La Trappe (Nederland), Rochefort, Westmalle en Westvleteren. De andere trappisten die in deze uitgave aan bod komen zijn: Mont de Cats (Frankrijk), Spencer (Verenigde Staten) en Zundert (Nederland). 

Smaak verzekerd, met de overwegend Belgische trappistenbieren, in dit kookboek!


  

Tags: Davidsfonds Uitgeverij, Kookboeken

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: