Als je zelf al eens door de Verenigde Staten reisde dan weet je heus wel dat er in dat land veel meer op tafel komt dan hamburgers en cola. De keuken is er even gevarieerd als het land uitgestrekt is, met zeer wisselende invloeden van nabije regio's, immigratie en het niet zo verre verleden. Er is al een onderscheid tussen de Vlaamse en de Waalse keuken, hoe groot moeten de verschillen in de Verenigde Staten dan wel niet zijn?
Jamie Oliver besefte dat ook en beperkte zich voor dit boek tot 6 regio's met een specifiek en aantrekkelijk gastronomisch aanbod: New York, Los Angeles, Louisiana, Arizona, Georgia en Wyoming. Tal van gerechten uit de Amerikaanse keuken zijn nogal rijkelijk voorzien van suikers en vetten. Voor deze uitgave verwerkte Jamie Oliver ze tot een wat minder calorierijke versie. Waar dat niet mogelijk was ontdek je tussen de regels wel een oproep tot matigheid en voorzichtigheid.
Bij de gerechten die het toelaten, en dat zijn er nogal wat, krijg je Europees getint wijnadvies van David Gleave. De geslaagde opmaak van het boek, met zijn fraaie foto's en geslaagde collages, zijn een extra stimulans om je te wagen aan de vele bijzondere Amerikaanse recepten: Jambalaya of Gumbo uit de Cajunstreek, granita van wijnappelsienen, kip op het bierblik, baked beans, ouderwets roomijs, tortilla's allerhande en veel salades natuurlijk, een bijzondere interesse van de auteur.
Afmetingen: 20 x 25 cm.