HOENGER


Book HOENGER
  • Auteur:
  • ISBN: 9789090395272
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 119
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 24,95
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 7/05/2025
  • Recensent: LD
  • Uitgeverij: Hoenger
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • HOENGER Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • HOENGER Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Hoenger is het Diepenbeeks dialectwoord voor honger. En bij uitbreiding voor heel Limburg. De koks van dit gastronomisch boek stellen de ode aan ‘de hoenger die nooit stilt’ centraal. Gerechten bereiden is voor deze koks een zoektocht naar de perfecte smaak, door continu te experimenteren. Dat er plezier beleefd wordt aan het koken maken de talrijke foto’s in dit kookboek meer dan duidelijk. De 50 gerechten zijn het resultaat van de liefde voor het bereiden van maaltijden. Voor de ingrediënten is er gebruik gemaakt van groenten, vlees en andere producten uit de korte keten.

Het bereiden van het koninginnenhapje is een eerbetoon aan de Limburgse grootmoeders. Waarbij de kip in de soep wordt gekookt, daarna het kippenvlees eraf geplukt, de videe-vulling gemaakt en opgediend in zelfgemaakte bladerdeegkoekjes. Of andere klassiekers zoals konijn met pruimen en het alom geprezen stoofvlees, van het zenuwstuk, met échte heerlijke, dikke, Belgische frieten.

Budgetvriendelijk én lekker zijn het kalfsbrood met boschampignons, spinazie met hespenspek, pompoensoep, macaroni in de oven en couscous met spruiten in de wok. Eén van de nieuwe creatieve gerechten heeft de ‘aparte’ naam ‘kots’ (hoe bedenk je het!) en blijkt een koude rijstschotel te zijn.

Bij elk gerecht hoort een ingrediëntenlijst, het recept, een uitnodigende foto van het gerecht en een weetje gerelateerd aan een ingrediënt. Zo leer je dat champignons foliumzuur bevatten, sjalot beter verteerbaar is dan ui en dat bastaardsuiker een restproduct is van kristalsuiker.

Heb je ondertussen ‘hoenger’ gekregen? Doe je vieuring, vjeuring, scholk of voorschoot aan en geniet van het koken en bakken in oer eege keeke (in je eigen keuken)!

  


Ondertitel: "50 heerlijke gerechten uit de buik van lokale smaakmakers".

Tags: Gastronomie, Kookboeken

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: