HERBAS


Book HERBAS
  • Auteur:
  • ISBN: 9789401468879
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 165
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 25,99
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 17/06/2021
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • HERBAS Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • HERBAS Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Kruiden en eetbare bloemen, die hij beide zelf kweekt maar ook gaat zoeken in de natuur, vormen het uitgangspunt voor de recepten die David Van Steenkiste hier presenteert. Met deze ingrediënten in je mandje kan je nadenken over hoe ze te verwerken in uiteenlopende recepten. Zowel de ingrediënten als de eindresultaten staan borg voor verrassingen. Je begint met brandnetel en eindigt bij zonnebloem.


De auteur laat je kennismaken met tal van kruiden en eetbare bloemen in woord en beeld, maar belangrijk is hierbij het antwoord op de vraag: hoe bewaar je ze? Lijstjes vertellen je of je de ingrediënten moet drogen, pekelen, suikeren, invriezen of wecken. Nuttig zijn ook de praktische tips voor wanneer je gaat wildplukken; dat doe je niet ondoordacht.

Veel aandacht is er voor "de eindresultaten", de gerechten dus. Ze zijn zowel van eigen hand als van bevriende chefs. Overlopen we even het aanbod, dan merk je daar onder meer Venkelboter, Aardpeersoep, Madeliefkappers, Salade van gekonfijte varkenswang, Chocoladeganache met lavendel en kersen, Truffels met rozenpoeder,...Enfin, zowel origineel als lekker.

Onbekend blijft niet onbemind! In tegendeel. 

  


Ondertitel: "Kruiden, recht uit de natuur op je bord".

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: