Dat de Japanse keuken meer te bieden heeft dan de alomtegenwoordige sushi blijkt duidelijk bij het doornemen van dit compacte gidsje. Beknopte beschrijvingen van 150 ingrediënten en gerechten maken duidelijk wat er zoal op tafel kan komen wanneer je écht op culinaire ontdekking gaat.
Handig gidsje om mee te nemen op reis of bij het doorploegen van de spijskaart: zo weet je ten minste wat je mag verwachten wanneer je een tot dusver onbekend gerecht bestelt in een restaurant. Of eveneens wanneer je met een hoofd vol vraagtekens in het grootwarenhuis probeert de inhoud van een verpakking te begrijpen. Bij alle beschrijvingen hoort een leuke illustratie die het wachten op je bestelling kunnen veraangenamen.
Wie toch zelf aan het kokkerellen wil gaan zijn er achteraan in dit leuke boekje ook een zevental recepten opgenomen. Begin alvast met iets eenvoudigs zoals Tamago sando, een zoete eiersalade op melkbrood.
Prettige kennismaking!