FORT NEGEN


Book FORT NEGEN
  • Auteur:
  • ISBN: 9789039101131
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 384
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 32,99
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 5/10/2025
  • Recensent: LD
  • Uitgeverij: Zwartjes & Labovic Uitgeverij
  • Verdeeld door: VBK
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • FORT NEGEN Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • FORT NEGEN Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

De zoektocht naar lekker, zelfgebakken brood is het verhaal van de Nederlandse bakker Maarten Langeslag. Zijn queeste bracht hem naar diverse plaatsen, waar hij bij ambachtelijke bakkers allerlei soorten brood bakte. In Australië leerde hij het desembrood waarderen. Van Down Under kwam hij terug dichter bij huis en ging in de leer bij bakkers in Frankrijk, Duitsland en Italië. Het vakmanschap uit deze landen bracht hij in dit boek samen. Met meer dan 200 recepten, ingedeeld in desembrood, viennoiserie, patisserie, sandwiches en condimenten.

In tegenstelling tot gewoon brood wordt er voor desembrood geen bakkersgist gebruikt maar desem. Dat is een mengsel van merkzuurbacteriën en natuurlijke gisten. Naast basisrecepten voor boerenbrood is er keuze tussen onder andere focaccia, haverbrood, volkorenspeltbrood en roggebrood.

Samen met de recepten van viennoiserie, een Frans woord voor luxe broodjes en ontbijtkoeken, en patisserie, een Frans woord voor verfijnd gebak, wordt de kennis voor het vervaardigen van vullingen en crémes gedeeld. Waaronder de crème suisse voor de tompouce, in Vlaanderen een glacéke genoemd. De Paris-Brest, genoemd naar de wielerwedstrijd, wordt gevuld met soezenbeslag, hazelnootcrème en hazelnootpraliné.

Laat je door het woord sandwiches niet misleiden. Het zijn de niet gekende Belgische zoete, langwerpige puntbroodjes, maar de Engelse dubbele boterhammen belegd met allerlei soorten vlees, kaas en groenten. Daarvoor is er een ruime keuze uit de recepten van condimenten. Dat zijn ingrediënten die als smaakmaker worden toegevoegd. Denk aan geroosterde courgette, gebakken uitjes, ingelegde komkommers, spek, mozzarella en groene pesto.

Met dit ‘wereldbroodboek’ kan je het lekkerste deeg kneden in je eigen keuken!

  


Desembrood, viennoisserie, patisserie, sandwiches en condimenten".

Tags: Kookboeken

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: