DE SMAAK VAN HET BOS


Book DE SMAAK VAN HET BOS
  • Auteur:
  • ISBN: 9789056159191
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 184
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 24,95
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 6/11/2022
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Sterck & De Vreese
  • Verdeeld door: Noordboek
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • DE SMAAK VAN HET BOS Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • DE SMAAK VAN HET BOS Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Proeven van het bos kan in alle seizoenen. Ja, letterlijk proeven. Bossen hebben immers zoveel ingrediënten in huis die je kan aanwenden bij het bereiden van gerechten. De lente heeft wellicht het meest gevarieerde aanbod, maar ook de zomer en de herfst hebben zoveel eetbaars in petto. Het aanbod in de winter oogt misschien wat schraler, wat minder uitgebreid, maar leidt beslist ook tot smakelijke gerechten.


Ingrediënten uit het bos zijn best te combineren met klassieke producten uit onze keuken tot heerlijke gerechten, zo tonen ons Bernadette Wörndl & compagnie. Toegegeven, niet alle bossen zijn even rijk aan ingrediënten voor de keuken. Sommige bossen zijn wat schraler op dat vlak, naar andere moet je misschien al eens uitkijken in de rekken van de voedingswaren of op markten. Zoeken mag deel uitmaken van ontdekken en proeven.

Het gamma aan gerechten waarin bos-smaken kunnen verwerkt worden is zeer uitgebreid. In deze uitgave ontdek je beslist onvermoede mogelijkheden. Extra keuken-ideeën mogen opborrelen. Fazantenragout met bospaddenstoelen zou je een klassieker kunnen noemen. Maar wat gedacht van Gemarineerde zalmforel met klaverzuring, duizendblad en yoghurt, Dolma's met esdoornbladeren of Wild konijn in mosterdsaus met beukenzaailingsalade?

Absolute fijnproevers leren hoe Dennentoppenzout of Dennentoppenhoning te bereiden. Wat dacht je ervan om de maand mei in te zetten met een Mei-bowl op basis van lievevrouwbedstro? Makkelijker te vinden is vlierbloesem; daaromtrent tref je hier dan ook diverse recepten. Alvast ongewoon in mijn ogen is Brandnetel-ricotta-pizza. Mogelijk wel het ultieme gerecht is Reebout op een bosbedje. 

Tussen de gerechten door besteden de koks af en toe aandacht aan specifieke ingrediënten? Daar leer je bijvoorbeeld meer over cantharel, gele kornoelje, lievevrouwbedstro, vlier, klaverzuring, hondsdraf, ...Dit gastronomisch werkstuk is niet alleen lekker maar ook leerrijk. De mooie afbeeldingen in deze bijzondere uitgave vormen bovendien een uitnodiging om via het bos naar je keuken te trekken. 

  


Ondertitel: "Verzamelen - Beleven - Ontdekken - Genieten".

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: