BISTROTIER


Book BISTROTIER
  • Auteur:
  • ISBN: 9789464042016
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 478
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 44,99
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 17/12/2022
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Lannoo
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • BISTROTIER Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • BISTROTIER Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Als je eigen bistro al eens verkozen is tot beste bistro van Parijs, dan kan je beslist een aardig woordje meepraten over de bistrokeuken en de gerechten die daar bereid en geserveerd worden. Stéphane Reynaud, de auteur van deze uitgave, kreeg in 2020  die prestigieuze titel van Parijs' beste bistro voor zijn zaak "Oui Mon Général".


In de zaak van Stéphane Reynaud je benen onder tafel mogen steken moet heerlijk zijn, maar het lijkt me leerrijker (en voordeliger) als je de recepten van de meester onder ogen krijgt en zelf kunt uitproberen. Misschien volgt het werkelijke proeven (en vergelijken) dan wel bij een toekomstig bezoek aan de lichtstad? 

Maar liefst 250 recepten worden hier voorgesteld. Het overzicht van de ingrediënten is duidelijk en de werkwijze is beknopt. Wie ietwat kan koken mag zich wagen aan deze recepten uit de bistrokeuken. Veel aandacht is er ook voor de selectie van de juiste wijn bij ieder gerecht. Waar nodig krijgt de lezer een suggestie aangeboden. Op die manier passeren 100 wijnen de revue, telkens met een beknopte beschrijving. Overigens, de meester acht het niet beneden zijn niveau om ook eens Coca Cola aan te bevelen als "lekkere drank" bij een gerecht. Hier bij Cordon Bleu bijvoorbeeld.

Van soep tot toetje over terrine en kaasplankjes naar vlees- en visgerechten: alles wat op tafel komt in een bistro krijgt ook hier aandacht. Bij wijze van appetizer enkele voorbeelden: Rillettes van zalm, Uientaart, Mergpijp met oesters, Tonijn met appel en sla, Parelhoen met citroen, Beignets van vis, Konijn met cider, Dorade in zoutkorst. Smullen maar!

De paginagrote foto's van Marie-Pierre Morel verdienen aandacht: mooi en sober, zodat alle aandacht naar de gerechten gaat, maar ook met oog voor de aanwezige ingrediënten.

  


Ondertitel: "De beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuis".

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: