FIETSBOX LIMBURG 2014-2015


Book FIETSBOX LIMBURG 2014-2015
 • Auteur:
 • ISBN: 9789490027537
 • Type: Buiten categorie
 • Bladzijden: 0
 • Categorie: Fietsgidsen
 • Richtprijs: € 17,50
 • Taal: Nederlands
 • Datum: 1/06/2014
 • Recensent: AM
 • Uitgeverij: Toerisme Limburg
 • Kopen - prijs vergelijken:
 • FIETSBOX LIMBURG 2014-2015 Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
 • FIETSBOX LIMBURG 2014-2015 Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Bij Toerisme Limburg verscheen zopas de nieuwe “Fietsbox Limburg 2014-2015”. In deze box vind je 9 themafietskaarten, goed voor de 37 mooiste fietsroutes door Limburg. De perfecte bouwstenen voor een meerdaagse fietsvakantie. Opmerkelijk zijn de  twee nieuwe themafietskaarten: over de Vlaamse mijnstreek en over Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. De themakaarten geven bezoektips, de fietsvriendelijke  horeca langs het fietsroutenetwerk, locaties die je zeker niet mag missen. Standaard zitten er ook overzichtelijke knooppunterkaartjes bij die perfect in een Knooppuntertoestel passen.

De nieuwe themafietskaart ‘Mijnsites: van verleden naar heden’ loodst de fietser door de Limburgse mijnstreek aan de hand van drie nieuwe fietslussen: 47,5 km in Beringen en Heusden-Zolder, 47 km in Genk en Houthalen-Helchteren en 28 km in Maasmechelen en As. Onderweg duik je onder in de rijke erfenis van het ‘zwarte goud’. Je passeert stille getuigen van de mijnnijverheid, zoals imposante schachtbokken, mijnterrils en levendige tuinwijken van de multiculturele mijnwerkers. Hoogtepunten zijn de C-mine expeditie in Genk, het Mijnmuseum op be-MINE in Beringen en Connecterra achter de tuinwijk van Eisden (Maasmechelen). Maar je fietst ook rustig door naald- en loofbossen en open heidevlakten.

Bosland is een eindeloos bos- en natuurgebied in het noordwesten van Limburg, met meer dan 4500 hectare aaneengesloten bos, heide, beekvalleitjes, graslanden en landduinen. Een lus van 44,5 km verbindt Hechtel-Eksel en Overpelt. Je fietst door de Dommelvallei met watermolens, passeert de landduinen van In den Brand (de grootste zandbak van Limburg) en kindvriendelijke kunstwerken in het Pijnvenbos. Lus 2 in Lommel (39 km) leidt je grotendeels autovrij door bossen en over kanaaldijken, met als hoogtepunt de Sahara, een indrukwekkende zandvlakte met een meer. Ook het Glazen Huis in Lommel-stad is meer dan een bezoek waard.

Toerisme Limburg heeft ook de 7 themakaarten die er al waren geüpdatet:

1 - Nationaal Park Hoge Kempen: 3 fietslussen, waarvan een nieuwe (28,5 km) naar Connecterra in Eisden. Deze verbindt 3 van de 6 toegangspoorten tot het Nationaal Park.

2 - ‘Proef en beleef’: 5 lussen, waarvan een nieuwe lekkerbekkenroute door Kinrooi (39,5 km) rond het thema asperges, wijn en ambachtelijk ijs.

3 - De Wijers: 5 fietsroutes door het grootste vijvergebied van Vlaanderen, waarvan een nieuwe fietslus van 39 km, die start aan het Schulensmeer in Lummen.

4 - ‘Van bloesem tot oogst’: 6 lussen, waarvan 1 nieuwe lus in Riemst rond wijn en mergel.

5 - Rijk Verleden: 7 heuvelachtige fietsroutes langs historische stadjes in Haspengouw, religieuze monumenten en imposante kastelen, tumuli en eeuwenoude landschappen.

6 - Het Snoer van Maasdorpjes: 4 vlakke lussen door de dorpjes en stadjes langs de Maas.

7 - Voerstreek: 2 pittige fietslussen door de zes Voerdorpjes in het Hart van de Euregio.

De themakaarten zijn ook los te koop voor 3 euro in de meeste toeristische infokantoren in Limburg, via shop.toerismelimburg.be. De nieuwe Fietsbox Limburg 2014-2015 is ook in de boekhandel te koop.

Tags: Fietsknooppunten, Fietsroutes, Vakantie Limburg

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:  
E-mail adres*:

Uw recensie*: 
 
Veiligdheidscode: